Keklerin en süslüsü: Cupcake
FRAMBUAZLI CUPCAKE(16 Adet)
Malzemeler:
Kek için:
Yarım su bardağı kakao
1 su bardağı sıcak su
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı frambuaz reçeli
Krema için:
300 ml (1 kutu: 200 ml) krema
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı frambuaz reçeli
Hazırlanışı:
KURUTULMUŞ domatesleri zar şeklinde doğrayın. Yumurta, sıvıyağ, süt, tuz ve tozşekeri karıştırma kabına alıp, hafifçe karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve karbonatı bu karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve hamur yapın. Kurutulmuş domates ve fesleğeni kattıktan sonra şöyle bir çevirin. Kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika kadar pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Krema için labne peynirini mikserle 3-4 dakika sertleşene kadar çırpın. Kuru fesleğeni ilave edin ve karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve soğumuş keklerin üzerine şekil vererek sıkın. Kurutulmuş domates ve fesleğenle süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler