Karalahanalı Mısır Ekmeği
Karadeniz yöresine ait mısır ekmeği nasıl yapılır? Karadenizlilerin vazgeçilmezi mısır ekmeği tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unları ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın. Başka bir kasede yumurta ile zeytinyağını çırpın.
-
2
Daha sonra unlu karışıma azar azar ve karıştırarak ekleyin. Peyniri, pazıyı, sarımsağı, mısırı, tuzu ve baharatları katın. İyice karıştırın. 20 cm'lik kelepçeli kek kalıbına pişirme kağıdı serin ve yağlayın.
-
3
Karışımı içine yavaşça boşaltın. Üzerini düzeltin. Arzuya göre susam ve çörek otu serpin.
-
4
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerini kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL