“KIŞ SEBZELERİNİN GÜCÜ ADINA”: 15 ETKİLİ YOL

Kanserden kalbe, diyabetten diyete, enfeksiyondan korunmadan sinir sistemine pek çok faydası olan sebzelerin her biri şifa kaynağı. Bugünlerde çeşit çeşit kış sebzeleri tezgahları süslüyor, iştah açıyor. Ancak kimileri için değil iştah açmak, sebze yemek adeta bir işkence. Hal böyle olunca bir çırpıda ‘sevmiyorum’ ya da ‘çocuğuma bir türlü yediremiyorum’ deyip vazgeçilebiliyor ama yanlış yapılıyor. Zira sebzeleri farklı yöntemlerle hazırlayıp sunarak her biri sağlığımız için önemli birer kalkan olan bu besinlerin faydalarından mahrum kalmamak mümkün. Tadından hoşlanılmayan, örneğin karnabahar gibi pişirirken çıkardığı koku nedeniyle tüketmekten kaçınılan sebzeler için hemen pes edilmemeli, değişik yöntemlerle bir süre sonra yeniden denenmeli. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Alev Erkan, “Ispanaktan karnabahara, brokoliden pırasaya pekçok kış sebzesi A, C ve E vitaminlerinin yanısıra folik asit, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller yönünden son derece zengin oldukları gibi lif açısından da sağlığımıza büyük fayda sağlamaktadır. Günde 2-3 porsiyon mevsim sebzesi tüketilmesi çok önemlidir” diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Alev Erkan, sebze yemenizi sağlayacak 15 yolu anlattı.

 

* Köftenin içine rendeleyin

Tadını sevmediğiniz bir sebzeyi köftenin içine rendeleyebilir böylece hem sebze tadını baskın olarak almaz hem de faydasından mahrum kalmazsınız. Aklınıza gelen her sebze bunun için uygun. İlerleyen günlerde yavaş yavaş sebzenin miktarını artırabilir bir süre sonra tamamen sebzeli köfte topları haline dönüştürebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...