Lezzetli salata tarifleri
Brokoli Salatası
Malzemeler
125 gram brokoli
1 adet orta boy havuç
1 küçük boy kırmızı lahana
3 çorba kaşığı mısır konservesi
Sosu için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
Tuz
Brokoli Salatası Yapılışı
Brokolileri küçük dallara ayırıp, tuzlu sıcak su ile haşlayalım. Sonrasında brokolileri kepçeyle alıp suyunu süzdürelim. 2 Havucu jülyen (uzun ince) dilimleyelim. Ayrı bir kapta tuzlu sıcak su içinde haşlayalım. 3 Kırmızı lahanayı sıcak suya batıralım. 5 dakika beklettikten sonra sudan çıkarıp doğrayalım. Tüm bu işlemlerden sonra sebzeleri servis tabağına yerleştirip etrafına mısır tanelerini serpelim. Sosu için bir kapta yarım çay bardağı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı limon suyunu, 1 çorba kaşığı elma sirkesini ve tuzu iyice çırpıp, sebzelerin üzerine gezdirelim.
Aşçının notu: Hazırladığınız salata sosunu, sebzeler sıcakken üzerlerine gezdirirseniz daha iyi bir sonuç alırsınız.
Lezzetli salata tarifleri
Kişniş Soslu Tako Salata
Malzemeler
2 adet göbek marul
1 demet roka
1 demet taze soğan
1 demet taze nane
2 adet domates (soyulup çekirdekleri çıkarılmış)
1 su bardağı konserve mısır
Süslemek için:
100 gram mısır cipsi
Sosu için:
1 demet taze kişniş
Birkaç diş sarmısak
200 gram mayonez
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
Kişniş Soslu Tako Salata Yapılışı
Salata için, bütün malzemeleri irice doğrayın. Servis kabına alın. Sos için, sirke, sarmısak ve kişnişi blenderden geçirin. Mayonezle karıştırın. Salatanın üzerine gezdirin. Mısırları ve robottan geçirilmiş mısır cipslerini de üzerine serperek, servis yapın.
Lezzetli salata tarifleri
Çilekli Yeşil Salata
Malzemeler
250 gram karışık Akdeniz yeşilliği
1 adet olgun avokado
150 gram taze kaşar
80 gram tavuk jambon
10-15 adet iri çilek
2/3 su bardağı ceviz içi
2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Bir tutam tuz
Çilekli Yeşil Salata Yapılışı
Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp, sularını süzdürdükten sonra iri parçalar halinde koparıp bir kaseye alın. Avokadonun kabuğunu soyup, çekirdeğini çıkarın. Avokadoyu ve kaşar peynirini küp küp doğrayın. Tavuk jambonu da ince şeritler halinde kesin. Ayıklayıp, yıkanmış çilekleri ortadan ikiye bölün. Cevizleri havanda iri kalacak şekilde dövün. Bütün malzemeyi yeşilliklere katıp harmanlayın. Tuz, limon suyu ve zeytinyağını karıştırarak salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Aşçının notu: Salataya karabiber de katabilirsiniz.
Lezzetli salata tarifleri
Acılı Soğan Salata
Malzemeler
2 adet soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı sumak
1 demet maydanoz
3 adet domates
2 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Acılı Soğan Salata Yapılışı
İnce kıyılmış soğanları derin bir kaba alın. 1 çay kaşığı tuz ve sumak ile iyice ovun. Kıyılmış maydanozu ve kabuklarını temizleyip küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Pulbiberi, 1 çay kaşığı tuzu, zeytinyağını, nar ekşisini ve limon suyunu ilave ederek iyice karıştırın. Salata kasesine alıp, servis yapın.
Lezzetli salata tarifleri
8 Renk Salata
Malzemeler
5 yaprak kıvırcık
2 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber,
2 adet salatalık
4 yaprak kırmızı lahana
2 dilim avokado
10 dal maydanoz,
2 dilim ananas
Sosu için:
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çay kaşığı fesleğen
1 diş sarmısak,
çok az tuz
Üzerine:
3 dilim portakal
Yarım çay kaşığı keten tohumu
8 Renk Salata Yapılışı
Salata malzemesini derin bir kasenin içine doğrayıp, karıştırın. Salatanıza damak zevkinize göre ekstra sebze ve meyve -örneğin kabak, soya filizi, yeşil elma- ekleyebilirsiniz. Sos malzemesini de karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Daha sonra salatanızı yarım çay kaşığı keten tohumu ve iki-üç dilim portakal dilimiyle süsleyerek servis yapın.
Aşçının notu: *Not: Bir sebzenin renginin canlılığı, antioksidan yönünden zengin olduğunu gösterir. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, bir günde alınması gereken renk miktarı sekiz. Bu nedenle gün içinde ne kadar çok fazla renk yerseniz kansere karşı koruyucu antioksidan öğelerden o kadar fazla tüketmiş olursunuz.
Lezzetli salata tarifleri
Hardal Soslu Salata
Malzemeler
3 adet kabak,
2 adet salatalık
Hardal sos için:
1 çay kaşığı hardal
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet ceviz,
tuz
Hardal Soslu Salata Yapılışı
Kabağı ve salatalığı iyice yıkadıktan sonra uç kısımlarını alın. Sebze soyacağı ile uzun parçalar çıkarın ve servis tabağına alın. Hardal sos için derin bir kapta hardal, limon suyu, zeytinyağı, dövülmüş ceviz ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler