Antep Fıstıklı Çörek

Antep Fıstıklı Çörek

Antep fıstıklı tariflerin hepsi birbiriyle yarışır derecede lezzetli değil mi? Çay saatlerinin yanına gidecek tarifiyle Antep Fıstıklı Çörek tarifi sizlerle.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İç malzeme için oda sıcaklığındaki kaymak, dövülmüş Antep fıstığı ve pudra şekerini karıştırıp kenara alın. Hamur için tüm malzemeyi oda sıcaklığına getirip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlendirin.

  • 2

    Daha sonra 8 bezeye ayırın ve az miktarda un serpilmiş zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açıp, üzerlerine iç malzemeden sürün. Rulo şeklinde sarıp, hamurun üst tarafından 2-3 cm bırakarak boylamasına kesin ve oluşan iki parçayı karşılıklı dolayın.

  • 3

    Tüm hamurları aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...