Mısır unuyla yapabileceğiniz 10 leziz tarif
Mısır Unlu Kalkan Tarifi (8 kişilik)
İki buçuk kg kalkan
1 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
Yeteri miktarda su
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Sos için:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı limon suyu
10-12 dal maydanoz
Kalkanı 2 parmak kalınlığında doğrayın. Önce una, sonra suya batırın. Daha sonra mısır ununa ve suya batırın. Sıvıyağda kızartın ve servis tabağına alın. Sos için, derin bir kasede zeytinyağı, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Balıkla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL