Müthiş Bir Tat Kaz Ciğeri
Fransızların gastronomik ve kültürel mirasının bir parçası sayılan kaz ciğeri (foie gras), kontrollü besleme (gavage) yöntemiyle kazın karaciğerinin yağlandırılması sonucu elde edilir. Kaz ciğeri tereyağımsı kıvamı, yumuşak dokusu ve kendine has lezzetiyle dünya mutfaklarında rağbet gören besinlerin başında gelir.
2
9
Müthiş Bir Tat Kaz Ciğeri
Kaz ciğerinin mevsimi ne zamandır? Türkiye'de kaz ciğeri üretimi nadir olmakla birlikte, kaz yetiştiriciliğinin yapıldığı Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van illerinde nispeten yoğunluk göstermektedir. Soğuk hava ve kar yağışının başlamasıyla birlikte bölgede kaz tüketimi de artar.
3
9
Müthiş Bir Tat Kaz Ciğeri
Aralık ayının ilk haftasından mart ayı ortalarına kadar tüketilen kaz eti ve kaz ciğeri bölgenin önemli besin kaynakları arasında yer almaktadır. Kaz ciğeri, ayrıca yılın her döneminde yurt dışından ithal edilmekte ve özellikle İstanbul ve İzmir’deki seçkin restoranlarda servis edilmektedir.
4
9
Müthiş Bir Tat Kaz Ciğeri
Kaz ciğeri nasıl pişirilir? Soğuk ve sıcak olarak tüketilebilen kaz ciğeri, ezilmiş halde tereyağı gibi ekmeğe sürülebilir, sote ve ızgara olarak pişirilebilir. Kırmızı biber ve tuz ile sıcak olarak servis edilebilen kaz ciğeri, kuru incir ve soğanla birlikte de tercih edilmektedir. Lüks yemek olarak kabul edilen kaz ciğeri, Noel ve yılbaşı gibi özel günlerde ayrıcalıklı menülerde yerini alır.Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL