Parmaklarınızı yiyeceğiniz mantarlı tarifler
Sütlü Mantar Çorbası
5 Kişilik
Malzemeler
350 gram mantar
1/4 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
3 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu,
tuz
Sütlü Mantar Çorbası Yapılışı
MANTARLARI incecik dilimleyelim. Tencereye aktarıp, üzerlerini hafifçe aşacak kadar su ve limon suyu ilave edelim. Mantarlar yumuşayana dek haşlayalım. Bu arada bir tencereye yağı alıp eritelim. ‹çine unu ilave edelim. Un hafif sararana dek 1-2 dakika kavuralım. Ardından sütü azar azar ve karıştırmaya ara vermeden ilave edelim. Sıcak suyu katıp karıştırarak çorbayı pürüzsüz bir kıvama getirelim. Ardından dilimlenmiş mantarları ve tuzu ekleyip ağır ateşte, çorbanın üzeri göz göz olana dek ve sürekli karıştırarak pişirelim. Ocaktan indirelim ve üzerine ince kıyılmış dereotu serpip, servis yapalım.
Parmaklarınızı yiyeceğiniz mantarlı tarifler
Sütlü Mantar Böreği
6 Kişilik
Malzemeler
Yarım kg mantar
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
3 adet yufka
1 çay bardağı eritilmiş margarin
Bir buçuk su bardağı süt
Tuz, karabiber, pulbiber
Sütlü Mantar Böreği Yapılışı
MANTARLARI boyuna dilimleyip, küp doğranmış soğan ile birlikte sıvıyağda soteleyin. Mantarlar bıraktığı suyu çektiği zaman tuz ve karabiber ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, ince kıyılmış maydanoz, yumurta akı ve pulbiber ekleyip karıştırarak, ılınmaya bırakın. Yufkaları eritilmiş margarinle yağlayıp üst üste serin. Sigara böreği keser gibi 8 veya 16 üçgen oluşturacak şekilde kesin. Üçgen yufkaların geniş kenarlarına iç harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi sarın. Derin bir kaseye aldığınız sütün içine hazırladığınız börekleri koyup yarım saat bekletin. Daha sonra bir süzgecin içine börekleri alıp süzülmesi için 5 dakika bekletin. Hafif yağlanmış ve unlanmış minik fırın tepsisinin içine börekleri dizin. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler