Peynirin lezzet verdiği tarifler
Izgara Sebzeler, Kızarmış Mengen Peynir
Malzemeler
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet havuç
2 adet taze patates
4 adet enginar kalbi
2 adet renkli dolmalık biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı balsamik sirkesi
2 diş sarmısak
10 yaprak taze fesleğen
8 dilim mengen köy peyniri
Izgara Sebzeler, Kızarmış Mengen Peynir ile Yapılışı
Kabak, patlıcan, patates, havuç ve enginar kalbini temizleyin. Verev doğrayın. Renkli dolmalık biberlerin çekirdek yataklarını çıkartıp 2 parmak kalınlığında doğrayın. Bütün sebzeleri ızgarada arkalı önlü pişirin. İnce ince kıyılmış fesleğen ve sarmısağı, zeytinyağı ve balsamik sirke ile karıştırın. Izgarada pişen sebzeleri bu karışımda marine edin. Mengen peyniri dilimlerini kızgın tavada kızartın. Sebzeleri servis tabağına alın. Kızarmış peynirleri sebzelerin üzerine dizip servis yapın.
Peynirin lezzet verdiği tarifler
Dereotlu Peynirli Anne Poğaçası
Malzemeler
Hamuru için:
6 yemek kaşığı (200 gr) Teremyağ Gurme Kaymaklı
2 adet yumurta (bir adet yumurtanın sarısı üzeri için kullanılacak)
1 çay bardağı (100 g) yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı (600 gr) un
Yarım demet incecik doğranmış dereotu
İçi için:
200 gr beyaz peynir
Üzeri için:
Çörek otu
Dereotlu Peynirli Anne Poğaçası Yapılışı
Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun ve 15 dk kadar dolapta dinlendirin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler koparıp avuç içi büyüklüğünde açın. Ortasına ezdiğiniz beyaz peynirden koyup kenarlarını ortada birleştirin. Ek yerleri alta gelecek şekilde yuvarlayıp tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpip 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Aşçının notu: Püf Noktası: Sirkeyi kabartma tozunun hemen ardından eklerseniz poğaça daha gevrek olur. Ayrıca kullandığınız yoğurdun oda sıcaklığında olması poğaça hamurunuzun istediğiniz kıvamda olmasını sağlar.
TARİF DETAY
Peynirin lezzet verdiği tarifler
Peynirli Tart
Malzemeler
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı yoğurt
125 gram margarin
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İçi için:
300 gram beyaz peynir
1 demet dereotu
3 adet yumurta
Peynirli Tart Yapılışı
Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu una ekleyip yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan, mandalina büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalanını yuvarlak bir kalıba döşeyin. İçi için yumurtaları iyice çırpın. Rendelenmiş peyniri ve ince kıyılmış dereotunu da ekleyip karıştırın. Karışımı kalıbın içindeki hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan şeritler yapıp tartın üzerine kafes şekli verin.Fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
TARİF DETAY
Peynirin lezzet verdiği tarifler
Peynirli Krepler
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
2 adet yumurta
İçine:
2 çorba kaşığı krem peynir
5-6 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
2 tatlı kaşığı mayonez
2 dilim dana jambon
1 tatlı kaşığı hardal
Üzeri için:
2 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı rokfor peyniri
1 tatlı kaşığı parmesan peyniri
Peynirli Krepler Yapılışı
Krep hamuru için yumurtaları derin bir kap içinde çırpın. Süt, un ve sıvıyağı ekleyip iyice karıştırın. Unun topaklanmamasına dikkat edin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya karışımdan birer kepçe yayın. Kreplerin her iki yüzeyini pişirin (tüm malzeme bitene kadar bu işlemi tekrar edin). Krem peyniri, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Kreplerden bir adedini servis tabağına alın. Üzerine peynirli karışımdan sürün. Üzerine iki adet krep yerleştirip, mayonez sürün. Tekrar iki adet krep yerleştirip, peynirli karışımdan yayın. En üste 2 adet krep yerleştirin. Üzerine hardal sürüp jambonları yerleştirin. Bu arada susamı kavurun. Rokfor ve parmesan peynirini karıştırıp şekil verin. Peynir karışımını susama bulayıp kreplerin üzerine yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAY
Peynirin lezzet verdiği tarifler
Ispanaklı ve İsli Çerkez Peynirli Tortelloni
Malzemeler
Yarım demet ıspanak
7 çorba kaşığı rendelenmiş isli çerkez peyniri
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı krema
4 adet yumurta
Yarım demet adaçayı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Ispanaklı ve İsli Çerkez Peynirli Tortelloni Yapılışı
Ispanağı ayıklayıp iyice yıkayın. Yağ ile kavurun ve blendırda püre haline getirin. Krema ve 1 adet yumurtayı çırpın. Rendelenmiş isli çerkez peynirini ekleyip karıştırarak iç malzemesini hazırlayın. Un, sıvıyağ, ıspanak püresi ve kalan yumurtaları karıştırın. Yoğurarak sert bir hamur hazırlayın. Hamuru 1 saat kadar dinlendirip, merdane ile açın. 2x2 cm'lik kareler şeklinde kesin. Kare hamurlara iç malzemesini paylaştırın. Tortelloni şeklinde kapatarak kaynar tuzlu suda haşlayın. Bir tavada tereyağını eritin. Adaçayı yapraklarını ekleyip biraz kavurun. Haşlanmış tortellonileri de ekleyin. 3-4 dakika birlikte pişirip sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAY
Peynirin lezzet verdiği tarifler
Peynir Köftesi
Malzemeler
300 gram izmir tulum peyniri
2 dilim bayat ekmek
5-6 dal maydanoz ve dereotu
2 adet yumurta, tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Peynir Köftesi Yapılışı
İzmir tulum peynirini çatalla ezin. Bayat ekmekleri ıslatıp sıkarak suyunu alın. Elinizle ufalayarak tulum peynirine ekleyin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Çırpılmış yumurtaları peynire ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Avuç içinizde yassı köfteler hazırlayın. Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın. Köfteleri yağda pembeleşene kadar kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYPeynirin lezzet verdiği tarifler
Baharla Renklendirilmiş PeynirTopları
Malzemeler
1 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım çorba kaşığı krem peynir
1 çay kaşığı ince kıyılmış dereotu
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
Baharla Renklendirilmiş PeynirTopları Yapılışı
Peynirleri karıştırın. Yoğurarak küçük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın. Kırmızı tozbiber, karabiber ve dereotu harmanına bulayıp servis yapın.
TARİF DETAY
Peynirin lezzet verdiği tarifler
Beyaz Peynir Tatlısı
Malzemeler
500 gram yağsız beyaz peynir
1 su bardağı un
1 çay bardağı pirinç unu
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzerine: Antepfıstığı
Beyaz Peynir Tatlısı Yapılışı
Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. nİyice tuzunu çıkarın. Şerbet için, tozşeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Şerbeti soğumaya bırakın. Diğer yandan yumurtaları tozşekerle çırpın. Un, pirinç unu, kabartma tozu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Peyniri ufalayıp, malzemeye ekleyin. 26 cm çapında bir tepsiyi margarinle yağlayın. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbet gezidirin. Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
TARİF DETAY