Peynirin lezzet verdiği tarifler
Izgara Sebzeler, Kızarmış Mengen Peynir
Malzemeler
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet havuç
2 adet taze patates
4 adet enginar kalbi
2 adet renkli dolmalık biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı balsamik sirkesi
2 diş sarmısak
10 yaprak taze fesleğen
8 dilim mengen köy peyniri
Izgara Sebzeler, Kızarmış Mengen Peynir ile Yapılışı
Kabak, patlıcan, patates, havuç ve enginar kalbini temizleyin. Verev doğrayın. Renkli dolmalık biberlerin çekirdek yataklarını çıkartıp 2 parmak kalınlığında doğrayın. Bütün sebzeleri ızgarada arkalı önlü pişirin. İnce ince kıyılmış fesleğen ve sarmısağı, zeytinyağı ve balsamik sirke ile karıştırın. Izgarada pişen sebzeleri bu karışımda marine edin. Mengen peyniri dilimlerini kızgın tavada kızartın. Sebzeleri servis tabağına alın. Kızarmış peynirleri sebzelerin üzerine dizip servis yapın.
Peynirin lezzet verdiği tarifler
Peynir Köftesi
Malzemeler
300 gram izmir tulum peyniri
2 dilim bayat ekmek
5-6 dal maydanoz ve dereotu
2 adet yumurta, tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Peynir Köftesi Yapılışı
İzmir tulum peynirini çatalla ezin. Bayat ekmekleri ıslatıp sıkarak suyunu alın. Elinizle ufalayarak tulum peynirine ekleyin. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Çırpılmış yumurtaları peynire ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Avuç içinizde yassı köfteler hazırlayın. Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın. Köfteleri yağda pembeleşene kadar kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Peynirin lezzet verdiği tarifler
Baharla Renklendirilmiş PeynirTopları
Malzemeler
1 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım çorba kaşığı krem peynir
1 çay kaşığı ince kıyılmış dereotu
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
Baharla Renklendirilmiş PeynirTopları Yapılışı
Peynirleri karıştırın. Yoğurarak küçük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın. Kırmızı tozbiber, karabiber ve dereotu harmanına bulayıp servis yapın.
Peynirin lezzet verdiği tarifler
Beyaz Peynir Tatlısı
Malzemeler
500 gram yağsız beyaz peynir
1 su bardağı un
1 çay bardağı pirinç unu
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzerine: Antepfıstığı
Beyaz Peynir Tatlısı Yapılışı
Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. nİyice tuzunu çıkarın. Şerbet için, tozşeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Şerbeti soğumaya bırakın. Diğer yandan yumurtaları tozşekerle çırpın. Un, pirinç unu, kabartma tozu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Peyniri ufalayıp, malzemeye ekleyin. 26 cm çapında bir tepsiyi margarinle yağlayın. Hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbet gezidirin. Antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler