Piknik Zamanı
ÜZÜMLÜ KURABİYE (7 Kişilik)
Malzemeler:
1 paket margarin
3 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı siyah kuru üzüm
Şerbeti için:
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı soğuk su
Üzeri için:
Hindistancevizi
Hazırlanışı:
Margarin, kakao, yumurta, tozşeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp iyice yoğurun. Üzümü ilave ederek karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında arada kontrol ederek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu, tozşeker eriyene kadar karıştırın. Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine atıp, 8-10 dakika bekletin. Şerbetten çıkardığınız kurabiyelerin üzerine hindistancevizi serpip, servis yapın.
Piknik Zamanı
KIYMALI VE PATATESLİ BÖREK(16 Adet)
Malzemeler:
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ ve süt karışımı
1 adet yumurta sarısı
Kıymalı harç için:
200 gram kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Patatesli harç için:
3 adet patates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Pulbiber
Karabiber
Hazırlanışı:
Öncelikle böreklerin iç malzemelerini hazırlayın. Kıymalı börek için, soğanı incecik doğrayıp, sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip, tuz ve karabiber ilavesi ile, kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Patatesli börek için de patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Patatesleri püre haline getirin. Küçük doğranmış soğan ve salçayı, sıvıyağda kavurun. Ardından patatesleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Yufkaları düz bir zemine üstüste serin. Her birini dörde bölün. Elde ettiğiniz üçgen yufkaları da iki gruba ayırın. ilk gruptaki yufkaların geniş kısımlarına kıymalı malzemeyi yayın. Rulo biçiminde sarın. Diğer yufkaları da patatesli malzemeyi kullanarak bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
TARİF DETAYPiknik Zamanı
ELMALI TURTA(10 Kişilik)
Malzemeler:
4 su bardağı un
225 gram margarin (1 paket 250 gram)
1 adet yumurta
1-2 çorba kaşığı soğuk su
İçine:
4 adet golden elma
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
Hamur için, un, oda sıcaklığında margarin, yumurta ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamurun 1/3'ünü ayırın. Diğer parçayı merdane ile 20-22 cm çapında, tart kalıbının dibini ve kenarlarını kaplayacak biçimde açın. Kalıbı yağlayın ve hamuru yerleştirin. Hamuru çatalla birkaç yerinden delin. Tartın dip kısmını kaplayacak başka bir ısıya dayanıklı kabı hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur pembeleşene dek pişirin. Bu arada elmaları soyup çekirdek yataklarını çıkarın. İncecik dilimleyin. Elmaları ceviz, tarçın ve tozşekerle karıştırıp, fırından aldığınız hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru merdane ile açın. Tırtıklı hamur kesme bıçağı ile 2 parmak genişliğinde şeritler kesin. Bu şeritleri, tartın üzerine kafes görüntüsü verecek biçimde hasır örgüsü gibi yerleştirin. Tartı tekrar fırına verip, 15 dakika pişirin.
TARİF DETAY