Güney Kısırı
Çayınızın yanına eşlik edecek, tadı damağınızda kalacak bir tarif ister misiniz? İşte Güney Kısırı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bulguru derin bir kaba alın. Doğranmış domates, sivri biber ve sarmısağı robottan geçirip, su haline getirerek bulgura ekleyin. İnce kıyılmış soğan, zeytinyağı, ketçap, salça, tuz, kimyon ve pul biber ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp, yarım saat bekletin. Yoğurup, elle sıkılacak kıvama geldiği zaman kıyılmış maydanoz ve cevizi katın. Şöyle bir karıştırdıktan sonra harçtan parçalar koparıp, elinizle sıkarak şekil verin.
Aşçının notu:
Kısırı arzunuza göre nar ekşisi veya limonla tatlandırabilirsiniz
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL