Pilav tarifleri
Mor Pilav
Malzemeler
Yarım kırmızı lahana
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kuşüzümü
1 çay bardağı kabuksuz badem
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Mor Pilav Yapılışı
PİRİNCİ suda dinlendirin. Lahanayı tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Suyunu süzüp, piyazlık doğrayın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Badem ekleyip kavurun. Kuş üzümü ilave edip karıştırın. Lahana ve pirinç ekleyip 2 dakika kavurun. 3 su bardağı lahana suyu ve tavuk suyu ekleyip harlı ateşte kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayınca tuzunu ayarlayıp, ocağın altını kısın. Suyunu çekince ocaktan alın. Pilavı karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Üzerini kalın bir örtü ile kapatıp 30 dakika dinlendirin. Ilık olarak servis yapın.
Mor Pilav
Malzemeler
Yarım kırmızı lahana
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kuşüzümü
1 çay bardağı kabuksuz badem
1 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Mor Pilav Yapılışı
PİRİNCİ suda dinlendirin. Lahanayı tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Suyunu süzüp, piyazlık doğrayın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Badem ekleyip kavurun. Kuş üzümü ilave edip karıştırın. Lahana ve pirinç ekleyip 2 dakika kavurun. 3 su bardağı lahana suyu ve tavuk suyu ekleyip harlı ateşte kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayınca tuzunu ayarlayıp, ocağın altını kısın. Suyunu çekince ocaktan alın. Pilavı karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Üzerini kalın bir örtü ile kapatıp 30 dakika dinlendirin. Ilık olarak servis yapın.
Pilav tarifleri
Mantarlı Pilav
Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı arpa şehriye
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı tavuk suyu
Sosu için: 200 gram mantar
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet domates
2 çorba kaşığı haşlanmış mısır
Mantarlı Pilav Yapılışı
PİRİNCİ ılık suda yıkayarak suyunun süzülmesi için kenara alın. Şehriyeyi tereyağında, rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. Pirinç ve tavuk suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Pilav göz göz olduğunda ocağın altını kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Sosu hazırlamak için, mantar ve tereyağını yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Kabuklarını temizleyip küp küp doğradığınız domatesleri ve mısırı tavaya ekleyerek pişmeye bırakın. Sosu sıcak olarak pilava ekleyip karıştırın. 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
TARİF DETAYPilav tarifleri
Patlıcanlı Biberli Bulgur Pilavı
Malzemeler
1 adet orta boy bostan patlıcanı
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
10 adet sivri biber
1 adet büyük boy domates
2 su bardağı pilavlık bulgur
Yeteri kadar sıcak su
4-5 dal kıyılmış nane
Tuz, pulbiber
Patlıcanlı Biberli Bulgur Pilavı Yapılışı
Patlıcanı alacalı soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Daha sonra acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Tereyağının yarısını bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış biber ve patlıcanı ilave edin. Patlıcanlar yumuşayınca, rendelenmiş domates, tuz ve pulbiber ekleyin. Domates suyunu yarı yarıya çekince ocaktan alın. Bulguru yıkayıp süzün. Kalan tereyağını bir tencereye alıp bulguru sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Pilav suyunu yarı yarıya çekince, patlıcanlı harcı üzerine ilave edin. Tamamen suyunu çekene kadar pişirip altını kapatın. Nane ekleyip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu serip, kapağını kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
TARİF DETAYPilav tarifleri
Zerdeçallı Pilav
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı ya da
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
3 su bardağı su
Tuz
Zerdeçallı Pilav Yapılışı
PİRİNCİ iyice yıkayıp, suyunu süzün.
Yapışmaz yüzeyli bir tencereye yağı alıp, pirinci yağda kavurun. Zerdeçalı, 1 çay bardağı suda açıp, kalan suyla birlikte tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı 5-10 dakika demlendirip servis yapın.
TARİF DETAYPilav tarifleri
Zeytinyağlı Sarımsaklı Pilav
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
6 çorba kaşığı zeytinyağı
6 diş sarmısak
3 su bardağı kaynar su
3 çorba kaşığı kuru üzüm (isteğe göre eklenebilir)
Tuz ve karabiber
Zeytinyağlı Sarımsaklı Pilav Yapılışı
Soğanı incecik kıyın ve zeytinyağında hafifçe kavurun. Bol suyla yıkadığınız pirinci ekleyip, biraz daha kavurun. Sarmısakları, kabuklarını soymadan yıkayın ve pirince ilave edip, biraz daha kavurun. Kaynar su ekleyin. Tuzunu ve biberini de ekledikten sonra, yıkanmış üzümleri katıp, son bir kez karıştırarak demlenmeye bırakın. Ilık servis yapın.
TARİF DETAY