Ramazan tatlısız olmaz
BADEMLİ HURMA(10 Adet)
Malzemeler:
10 adet büyük boy sert hurma
100 gram kabuksuz badem
Yeteri kadar kaynar su
2 çorba kaşığı tozşeker
Üzerine:
Kaymak
Hazırlanışı:
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve derin bir kaba dizin. Üzerini geçecek kadar kaynar su dökün ve 10-15 dakika bekletin. Hurmaları sudan çıkarın ve içlerine badem koyun. Daha sonra ısıya dayanıklı bir kaba dizin ve ıslattığınız sudan 1 su bardağını üzerine gezdirin. Tozşeker serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.
Ramazan tatlısız olmaz
KADAYIFLI KEK(8 Kişilik)
Malzemeler:
Keki için:
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz antepfıstığı
1 paket vanilya
Üzerine:
125 gram tereyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1/4 limonun suyu
Servis için:
Dondurma
Hazırlanışı:
Kadayıfı ikiye ayırın ve elinizle didikleyin. Yarısını kelepçeli kek kalıbına iyice bastırarak yerleştirin ve kalıptaki kadayıfı çıkarıp, yağlı kağıt üzerine alın. İkinci parça kadayıfı da kelepçeli kek kalıbına iyice bastırarak yerleştirin. Keki için yumurta ve tozşekeri derin bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu, toz antepfıstığı ve vanilyayı ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Daha sonra kek kalıbın içindeki kadayıfın üzerine kek harcını boşaltın. Önceden hazırladığınız kadayıfı, yağlı kağıt yardımıyla kek harcının üzerine yerleştirin ve elinizle hafifçe bastırın. Tereyağını ufak parçalara ayırıp, kadayıfın üzerini kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kadayıfın üzeri altın sarısı renk alana kadar pişirin. Diğer taraftan şerbeti için tozşeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın ve soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek, dondurma ile birlikte servis yapın.
TARİF DETAYRamazan tatlısız olmaz
SÜTLÜ KADAYIF(15 Adet)
Malzemeler:
500 gram kadayıf
1 litre süt
5 su bardağı tozşeker
125 gram tereyağı
Üzeri için:
İri kıyılmış ceviz
Hazırlanışı:
Sütü tencereye koyun ve kaynatın. İçine tozşeker ilave edip, karıştırarak erimesini sağlayın. Şeker eridikten sonra kısık ateşte 5-10 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Tereyağını eritip, süte katın ve ılınmaya bırakın. Kadayıftan elinizle parçalar koparın. Düz bir zemine yayıp, rulo şeklinde sarın. Elinizle hafif sıkarak şekil verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıf pembeleşene kadar pişirin ve soğutun. Soğuk kadayıfların üzerine ılınmış sütlü şerbetten 2'şer kepçe gezdirin. Kalan sütlü şerbeti kadayıfın kenarlarından yavaşça boşaltın. Şerbeti çekene kadar bekleyin ve üzerine bol ceviz serperek servis yapın.
TARİF DETAY