Ramazan tatlısız olmaz

BADEMLİ HURMA(10 Adet)

Malzemeler:

 10 adet büyük boy sert hurma

100 gram kabuksuz badem

Yeteri kadar kaynar su

2 çorba kaşığı tozşeker

Üzerine:

Kaymak

Hazırlanışı:

Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve derin bir kaba dizin. Üzerini geçecek kadar kaynar su dökün ve 10-15 dakika bekletin. Hurmaları sudan çıkarın ve içlerine badem koyun. Daha sonra ısıya dayanıklı bir kaba dizin ve ıslattığınız sudan 1 su bardağını üzerine gezdirin. Tozşeker serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...