Ramazanda sütlü tatlılar iyi gider

 Peksimet Kadayıfı Tarifi

1 paket peksimet
1 paket hazır muhallebi
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 paket krem şanti
Bir buçuk çay bardağı soğuk süt


Hazır muhallebiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ılınması için ağzı kapalı bir tencerede dinlendirin. Peksimetleri servis tabağının dibine düzenli bir şekilde dizin. Daha sonra 2 bardak ılık su içinde tozşekeri eritin ve peksimetlerin üzerine eşit olarak gezdirin. Tatlı soğuduktan sonra, muhallebiyi peksimetlerin üzerine düzgünce yayın. Kalınlığının eşit olmasına özen gösterin. Krem şantiyi bir buçuk çay bardağı süt ile çırpın ve muhallebinin üzerine gezdirip iyice yayın. Tatlıyı en az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...