Ramazanda sütlü tatlılar iyi gider
Peksimet Kadayıfı Tarifi
1 paket peksimet
1 paket hazır muhallebi
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 paket krem şanti
Bir buçuk çay bardağı soğuk süt
Hazır muhallebiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ılınması için ağzı kapalı bir tencerede dinlendirin. Peksimetleri servis tabağının dibine düzenli bir şekilde dizin. Daha sonra 2 bardak ılık su içinde tozşekeri eritin ve peksimetlerin üzerine eşit olarak gezdirin. Tatlı soğuduktan sonra, muhallebiyi peksimetlerin üzerine düzgünce yayın. Kalınlığının eşit olmasına özen gösterin. Krem şantiyi bir buçuk çay bardağı süt ile çırpın ve muhallebinin üzerine gezdirip iyice yayın. Tatlıyı en az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
Ramazanda sütlü tatlılar iyi gider
Kadayıflı Puding Tarifi
200 gram tel kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağı
İki buçuk su bardağı süt
1 paket vanilyalı puding
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay bardağı dövülmüş fındık
Üzerine: Nar taneleri
TEL kadayıfı genişçe bir kaba alın ve elinizle didikleyerek açın. Tereyağını büyükçe bir tavaya alın ve eritin. İçine tel kadayıfı katın ve kısık ateşte rengi dönene kadar, sürekli karıştırarak kavurun. Soğuması için bir kenara alın. Orta büyüklükte bir cam kabı su ile ıslatıp, kadayıfın yarısını dibine yayın. Sütü bir tencereye alın. İçine puding, rendelenmiş limon kabuğu ve fındığı ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pudingi cam kabın içine yaydığınız kadayıfın üzerine boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltin. Donması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Servis yapacağınız sırada dilimleyin. Üzerini kalan tel kadayıf ve nar taneleri ile süsleyip, servis yapın.
Ramazanda sütlü tatlılar iyi gider
Limonatalı Ve İrmikli Tatlı Tarifi
3-4 çorba kaşığı irmik
Yarım kg süt
5 çorba kaşığı tozşeker
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
Üzerine:
Bir buçuk su bardağı şekersiz limonata
Bir buçuk çorba kaşığı nişasta
İRMİK, süt, tozşeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir tencereye alın. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla, koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırın. Koyulaşınca kuplara paylaştırın ve buzdolabında donana kadar bekletin. Üzeri için limonata ve nişastayı bir tencerede koyu bir kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırın. Donan irmikli tatlıların üzerine paylaştırın ve tekrar buzdolabında donana kadar bekletin.
Ramazanda sütlü tatlılar iyi gider
Hindistancevizli Sıcak Kup Tarifi
1 kutu hindistancevizi sütü
200 ml süt
1 paket pirinç unu (porsiyonluk)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Bir avuç kuru yaban mersini
Pötibör bisküvi
Hindistancevizi sütü ve sütü tencereye alın. Pirinç unu, vanilya ve şekeri ekleyin. Karıştırarak pişirin. İçine, yıkanmış yaban mersinlerini ekleyin ve karıştırın. Derince kup bardaklarının yarısına kadar muhallebi koyun ve 1-2 adet pötibör bisküvi de yerleştirdikten sonra tekrar muhallebiden ekleyin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Arzu ederseniz, üzerini çekilmiş fıstık ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar