Kakaolu Kek
Her dilimde çikolata lezzetiyle kakaolu kek tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir yerde un, kabartma tozu, vanilyayı birlikte eleyip, yumurtalı karışıma ekleyin ve çırpın. Daha sonra kek hamurundan 1 yemek kasesi kadarını kenara ayırın. Kaseye, ayrı bir yerde çırptığınız kakao ve 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı, ayırdığınız hamura katıp karıştırın. Bu aşamada kakaolu hamur sert bir kıvam aldıysa 2-3 yemek kaşığı süt ilave edebilirsiniz.
-
2
Ortası delik, orta boy yuvarlak bir kek kalıbını zeytinyağı ile yağlayıp, unlayın ve fazla ununu silkeleyin. Sade kek hamurunun yarısından fazlasını kalıba dökün. Üzerine kakaolu kek hamurunu döküp, kalıbı hafifçe sallayın. Kalan sade kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL