Sahurda yendiğinde tok tutacak lezzetler
Yumurtalı Ekmek Tarifi
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
Pulbiber, karabiber
1 çay bardağı su
1 adet dilimlenmiş bayat baton ekmek
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Yumurtaları iyice çırpın. Un ve nişastayı ilave edip, topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edin. Beyaz peynir, maydanoz, pulbiber, karabiber ve suyu ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp, kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Ramazanda tok tutacak lezzetler
Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi
Bir buçuk su bardağı yeşil mercimek
1’er adet soğan ve domates
1 adet küçük boy kırmızı biber
3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
Tuz, pulbiber
TARİF DETAY
Ramazanda tok tutacak lezzetler
Peynirli Börek Tarifi
2 su bardağı ufalanmış peynir
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarımşar demet maydanoz ve dereotu
3 adet yufka
1 tatlı kaşığı çörekotu
TARİF DETAY