Regaip kandiline özel
KANDİL SİMİDİ(45 Adet)
250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için: 2 adet yumurtanın akı
Çörekotu, susam
Margarini derin bir kaba alın. Yoğurt, sıvıyağ, tozşeker, mahlep ve tuzu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve simit şekli verin. Simitleri yumurta akına bulayın. Daha sonra yarısını susama bulayın, yarısının da üzerine çörekotu serpin. Simitleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırında 10 dakika beklettikten sonra servis yapın.
Regaip kandili
PEKMEZLİ UN HELVASI(6 Kişilik)
125 gram margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı pekmez
Yarım çay kaşığı tuz
Margarini bir tencerede eritin. Unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Un istenilen rengi alınca tencereyi ocaktan alın. Sürekli karıştırarak pekmezi ilave edin. Tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Tencereyi tekrar ateşe alıp karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Üzerini bir kaşığın tersi ya da çatal yardımıyla şekillendirin. Arzu ettiğiniz kuruyemişlerle süsleyip servis yapın.
Regaip kandili
KAŞIK HELVASI(8 Kişilik)
125 gram tereyağı
250 gram margarin
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yarım kg un
3 su bardağından 2 parmak eksik pudraşekeri
TEREYAĞI ve margarini bir tencereye alın. Kısık ateşte eridikten sonra dolmalık fıstığı ilave edin. Tahta bir kaşıkla yağ iyice eriyene kadar karıştırın. Unun yarısını yağa ilave edip çok kısık ateşte sürekli karıştırarak 30 dakika kavurun. Unun diğer yarısını ilave edip 30 dakika daha kavurun. Tencereyi ocaktan alıp pudraşekerini ekleyin. İyice karıştırarak pudraşekerini yağa yedirin. Helvadan kaşıkla alıp elinizle iyice bastırarak şekil verin. Servis tabağına yan yana dizin. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Regaip kandili
ÇAM FISTIKLI İRMİK HELVASI(8 Kişilik)
500 gr irmik
250 gr tereyağı
2 paket dolmalık çam fıstığı
1 litre süt
3 su bardağı tozşeker
4 tatlı kaşığı tarçın
Dolmalık çam fıstığını 1 çorba kaşığı tereyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. Kalan tereyağı ve irmiği ekleyip, irmiğin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin. Ayrı bir tencerede süt ve tozşekeri kaynatın. Ocaktan alın. Sıcak şerbeti yavaşça irmiğe katarken bir yandan da karıştırın. Kısık ateşte şerbeti çekene kadar pişirin. 15 dakika dinlendirdikten sonra üzerine tarçın serpin.
Regaip kandili
KANDİL SİMİDİ(24 Adet)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım paket eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
Bir buçuk tatlı kaşığı mahlep
Tuz
Aldığı kadar un
Üzerine: 3 adet yumurtanın akı
Susam
Sütü, sıvıyağı, eritilmiş margarini, yumurta sarısını, tozşekeri, kabartma tozunu, mahlebi, yeterince tuzu bir kapta karıştırın. Bu malzemenin alacağı kadar unu yoğurma esnasında azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parça koparıp, 10 cm uzunluğunda çubuklar hazırlayın. Çubuğun iki ucunu birleştirin. Kalan hamuru da bu şekilde hazırlayın. Simit şeklindeki hamur parçalarını önce çırpılmış yumurta akına, sonra susama bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler