Lebeniye Çorbası
Minik köfteler ve yoğurtlu terbiye ile hazırlanan, geleneksel bir lezzet. Nane kokusunun eşlik ettiği bu nefis çorba, sofralarınıza sıcacık bir dokunuş katacak lebeniye çorbasının tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köfte için kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurup nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Tepsinizi unlayıp köfteleri una bulayın. Kızgın yağda köfteleri kızartın.
-
2
Suyu kaynatıp, nohut ve pirinci üzerine ekleyin. Pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.
-
3
Terbiye için bir kapta yoğurt, un, limon suyu ve suyu karıştırın. Üzerine çorbadan bir kepçe alıp ekleyin ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
-
4
En son köfte, tuz ve karabiber ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Bir tavada tereyağını eritip naneyi kavurun. Çorbanın üzerine gezdirdikten sonra sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri