Renkli yaz sofralarına...
SALATALIKLI VE KAVUNLU YAZ ÇORBASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 dilim kavun
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet salatalık
2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
10’ar dal maydanoz ve dereotu
1 çorba kaşığı balzamik sirke
5-6 adet buz
Tuz
Hazırlanışı:
Kavun dilimlerini blendere alın. Üzerine yoğurt, kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş salatalık, beyaz peynir, maydanoz ve dereotu ilave edin. Tüm malzemeyi blenderden geçirin ve servis kasesine alın. Balzamik sirke ve tuz ekleyip, karıştırın. Buz kattıktan sonra servis yapın.
Renkli yaz sofralarına...
YAZ BÖREĞİ(6 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet yufka
1 demet taze soğan
250 gram ıspanak yaprağı
1’er demet maydanoz, dereotu ve nane
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı süt
6 çorba kaşığı sıvıyağ
300 gram lor peyniri
Tuz, pulbiber, karabiber
Hazırlanışı:
Yufkaları düz bir zemine serin ve yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Kenarda kalan kısımları böreğin en üstünde kullanmak üzere ayırın. İç harç için taze soğan, ıspanak, maydanoz, dereotu ve naneyi kıyıp, bir kaba alın. İçine yumurta, süt, sıvıyağ, lor peyniri, tuz, pulbiber ve karabiber koyup, karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine 3 adet yuvarlak kesilmiş yufkayı üst üste koyun ve üzerine iç harçtan 4-5 çorba kaşığı yayın. Tekrar 3 adet yufkayı üst üste koyun, yine harç yayın. Bu şekilde yufka ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Böreğin üst orta kısmına kenarlardan kalan yufka parçaları ile gül şekli yapıp, yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
Renkli yaz sofralarına...
SİYAH PİRİNÇLİ SÜTLAÇ(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı siyah pirinç
Yeteri kadar su
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
4 parça damla sakızı
Üzerine:
Vanilyalı dondurma
Hazırlanışı:
Pirinci bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. 1 saat bekletip suyunu süzün ve tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su koyup, kaynatın. Pirinç yarı yarıya pişince sütü ilave edin. Pirinç iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Tozşekeri katın ve 5 dakika daha pişirip, dövülmüş damla sakızını ekleyin. Karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. Soğuması için buzdolabında en 2 saat bekletin. Dondurmayla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar