Salata tarifleri
Kırmızı Pancar Salatası
Malzemeler
1 adet büyük boy kırmızı pancar
Yeteri kadar su
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
2-3 çorba kaşığı lor peyniri
2 çorba kaşığı krema veya kaymak
2 diş sarmısak, 2 dal taze soğanın yeşil yaprakları
5-6 dal dereotu veya nane
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Servis için:
8-10 dal dereotu
Kırmızı Pancar Salatası Yapılışı
PANCARI tencereye yerleştirin. Üzerini dört parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Limon suyu ve tuz ekleyip haşlayın. Pancarın kabuklarını soyup, incecik yuvarlak şekilde kesin. Streç filmle kaplanmış orta boy bir kasenin tabanını ve yanlarını pancarla kaplayın. Kalanları da aynı şekilde başka kaplara hazırlayın. Ayrı bir yerde limon kabuğu, lor peyniri, krema, dövülmüş sarmısak, kıyılmış soğan, dereotu, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırın. Karışımı kaselerin içlerine bastırarak yerleştirin. Üzerlerine bir parça pancar yerleştirin. Streç filmle kaplayıp, buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Servis tabaklarına ters çevirip, streç filmi çıkarın. Kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
Aşçının notu: Salatayı hazırlarken lor peyniri yerine labne peyniri veya yumuşak keçi peyniri de kullanabilirsiniz.