Şekerlenmeyen şerbet nasıl yapılır? İşte önemli püf noktaları
ŞEKER ERİYENE KADAR TENCEREYİ KARIŞTIRMALISINIZ
Başta baklava olmak üzere, birçok tatlıya asıl lezzetini veren şey şerbettir. Su, şeker ve limon suyundan elde edilen şerbeti pişirirken ilk etapta şeker ve suyu tencereye alıp ocağın altını aşmalı ve şeker eriyene kadar tencereyi karıştırmalısınız. Bunu yapmadığınız takdirde şerbetiniz çabuk şekerlenir.
Şekerlenmeyen şerbet nasıl yapılır? İşte önemli püf noktaları
ŞERBETİ DÖKTÜKTEN SONRA TATLININ ÜZERİNİ KAPATIN
Gevrek tatlıların şerbeti ılık, kalın ve sert tatlıların şerbeti ise sıcak sıcak dökülmelidir. Şerbeti döktükten sonra tatlının üzerini kapatırsanız daha iyi çeker.
İpuçlarının ardından bir de şerbet tarifi verelim. Bu tarif standart bir şerbet tarifi olmakla birlikte tatlınızın miktarına ve cinsine göre şerbetin tarifi değişebilir.
TARİF DETAYŞekerlenmeyen şerbet nasıl yapılır? İşte önemli püf noktaları
TARİF
Suyu ve şekeri tencereye alın. Altını açıp şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Fokurdamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip iyice karıştırın. Bir müddet daha kaynatın. Şerbetiniz hazır!
TARİF DETAY