Şimdi onlar yeni gözde: Gurme hamburgerler
Köftesinden ekmeğine, sosundan çeşit çeşit iç malzemesine, özenle hazırlanıp sunulan son dönemin gurme hamburgerlerini merak edip, köşe bucak dolaştık ve en lezzetli olanlardan bazılarını sizinle buluşturduk.
Burger House
3’lü Mini Burger: Klasik burger, cheddar burger ve casablanca acılı burgerden oluşan “3’lü Mini Burger”in ekmeğinden sosuna her şey katkısız şekilde ve elde hazırlanıyor. Son derece lezzetli olan mini burgerlerin köftelerinde Trakya bölgesindeki çiftliklerden temin edilen dana döş eti kullanılıyor ve günlük olarak yapılıyor. Klasik burger; dilimlenmiş halka domates, turşu, köfte ve marulla, cheddar burger; domates, turşu, karamelize soğan, cheddar peyniri, köfte ve marulla, casablanca acılı burger ise acılı Arnavut biberi sosu, karamelize soğan, köfte ve marulla hazırlanıyor. Fiyatı 21.75 TL. (www.burgerhouse.com.tr)
Şimdi onlar yeni gözde: Gurme hamburgerler
Burger Stop
Stop Special Burger: Hamburger köftesi için etini, 28 günlük kuru kurutma “dry aging sistemi” yapan Günaydın’dan alan ve kendisi özel kesimle kıyma haline getiren Burger Stop, hazırladığı hamburgerleri saat 11’de servis etmeye başlıyor. Hamburger yapımında kullanılan malzemelerin lezzet ve tazeliğine son derece dikkat eden Burger Stop’un Stop Special Burger’inde incecik dilimlenip tazecik kızartılmış çıtır patates, 4 parça köfte, cheddar peyniri ve marul bulunuyor. Yanında patatesle birlikte servis edilen hamburgere arzu edilirse ek ücret ödeyerek panelenmiş, peynir dolgulu kırmızı biber ilave edilebiliyor. Fiyatı 27 TL. (www.burgerstop.com.tr)