Sütlü yemekler...
SÜT ÇORBASI(3 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet küçük boy havuç
2 çorba kaşığı pirinç
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı tuzsuz badem
Hazırlanışı:
Tereyağını eritip, küp doğranmış havucu hafifçe oteleyin. Bir tencereye süt, su ve havucu ekleyip, pişmeye bırakın. Kaynayınca pirinci ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Pirinç yumuşayınca ocaktan alın. Bademleri sıcak suda 4-5 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kavurun. Çorbanın üzerine serpiştirip, servis yapın.
Sütlü yemekler...
PUDİNGLE YAZ GÜLLACI
Malzemeler:
Pudingli Krema İçin:
Pakmaya Vanilyalı Puding
2 Su Bardağı Süt (400ml)
1 Paket Pakmaya Krem Şanti
Güllaç için:
Güllaç Yaprakları (400g)
½ Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Gülsuyu
2-3 Yemek kaşığı Ceviz ve Antep Fıstığı Kırığı
Hazırlanışı:
Pakmaya Vanilyalı Puding'i süt ile paketteki tarife uygun olarak pişirip, ılımaya bırakın. Ilınan pudingi Pakmaya Krem Şanti toz hali ile çırparak puding kreması elde edin. Bir tepsiye güllaç yapraklarının yarısını süt ve gülsuyu ile de ıslatarak serin. Üzerine krema karışımını dökün. En üste, kalan yaprakları serip, üzerine tekrar süt ve bol gülsuyu gezdirin. En üste ceviz ve antep fıstığı kırıkları serpiştirip buzdolabına kaldırın. Soğuk servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler