Tanesi allı, yemesi tatlı: Kiraz

KİRAZLI MİLFÖY BÖREK(10 Kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz

10 adet kare milföy, 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı mısır nişastası

1 çorba kaşığı su, 1 adet yumurta sarısı

2 çorba kaşığı süt, 2 çorba kaşığı pudraşekeri

Hazırlanışı:

Milföyleri düz bir zemine yerleştirin ve kolay yapışmasını sağlamak için yanlarına birer parmak genişliğinde tereyağı sürüp kenara alın. Ayrı bir yerde kiraz ve tozşekeri kısık ateşte hafif sulanana dek pişirin. Mısır nişastasını su ile açıp kiraza ilave edin. 2 dakika daha pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca milföylerin ortalarına pay edin. Uçlarını bohça gibi kapatın. Yumurta ve sütü karıştırıp milföylerin üzerine sürün. 1 çorba kaşığı pudraşekeri serpip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp, kalan 1 çorba kaşığı pudraşekerini serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...