Tatlı serinlik...
DONDURMALI KADAYIF(8 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram vanilyalı dondurma
500 gram tel kadayıf
250 gram tereyağı
Şerbet için:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Krem karamel kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kadayıfı kalan tereyağı ile hafifçe didikleyip, küçük kalıplara saksı gibi ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Şerbet için tozşeker, su ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti çorba kaşığı yardımıyla soğuk kadayıfların üzerine gezdirin. Soğuyunca ortalarına dondurma yerleştirin. Servis tabaklarına ters çevirip servis yapın.
Tatlı serinlik...
DONDURMALI DÜRÜM(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram vanilyalı dondurma
Krep için:
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı toz antepfıstığı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Krep için süt, yumurta, un, tozşeker, antepfıstığı ve sıvıyağı çırpın. Karışımdan 1 çorba kepçesi alıp, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin ve soğumaya bırakın. Karışım bitene dek aynı işlemi tekrarlayın. Her bir krebin içine 1 top vişneli dondurma yerleştirip, zarf şeklinde kapatın ve ters çevirip servis tabağına alın. Üzerlerine dondurma koyup servis yapın.
Tatlı serinlik...
DONDURMALI HURMALAR(4 Kişilik)
Malzemeler:
200 gram vanilyalı dondurma
500 gram iri boy hurma
Hazırlanışı:
Hurmaları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini ayıklayıp ortalarına dondurma yerleştirin. 1 gece derin dondurucuda bekletip, servisten 1 saat önce buzdolabının alt rafına alın. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar