Tatlı serinlik...

DONDURMALI KADAYIF(8 Kişilik)

Malzemeler:

250 gram vanilyalı dondurma

500 gram tel kadayıf

250 gram tereyağı

Şerbet için:

4 su bardağı tozşeker

3 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:

Krem karamel kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kadayıfı kalan tereyağı ile hafifçe didikleyip, küçük kalıplara saksı gibi ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Şerbet için tozşeker, su ve limon suyunu kaynatıp ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti çorba kaşığı yardımıyla soğuk kadayıfların üzerine gezdirin. Soğuyunca ortalarına dondurma yerleştirin. Servis tabaklarına ters çevirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...