Tatlı toz bulutu
PARMAK UN KURABİYESİ(50-60 Adet)
Mazemeler:
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
3 çorba kaşığı tepeleme
pudraşekeri
Yarım kahve fincanı su
Bir tutam tuz
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 adet yumurtanın akı
Üzeri için:
Badem
Pudraşekeri
Hazırlanışı:
Tereyağını yoğurma kabına alın. Pudraşekerini su ile karıştırdıktan sonra üzerine ilave edin. Tuz, kabartma tozu ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak şekli verin. Bademlerin hamura yapışacak yüzüne yumurta akı sürüp, bu şekilde hamurun üzerine yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudraşekeri serpin.
Tatlı toz bulutu
NEKTARİNLİ ÜÇGEN TATLILAR(15 Adet)
Mazemeler:
Yarım kg nektarin
15 adet milföy hamuru
Bir buçuk çay bardağı pudraşekeri
1 çorba kaşığı (silme) tereyağı
1 paket vanilya
Bir buçuk su bardağı dövülmüş fındık
Hazırlanışı:
İri parçalar halinde doğranmış nektarini kabuğu ile birlikte robottan geçirin. Bir tencereye alıp, içine pudraşekeri, tereyağı ve vanilya katın. Koyu bir kıvam alana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dövülmüş fındığı katın ve karıştırın. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşatın. Bir adet hamuru verev olacak şekilde kesip, iki adet üçgen hamur elde edin. Bir parçasının üzerine nektarinli harçtan koyun. Diğer parçayı ince şeritler halinde kesip, burgu şekli verin ve harç koyduğunuz hamurun üzerine aralıklarla yerleştirin. Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerine pudraşekeri serpin ve soğuk olarak servis yapın.
Tatlı toz bulutu
HAMURA SARILI ELMALAR(8 Adet)
Mazemeler:
8 adet yeşil elma
2 çorba kaşığı tarçın
İç malzeme için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 kahve fincanı pudraşekeri
1 çorba kaşığı silme tereyağı
1 adet yumurtanın akı
Yarım kahve fincanı kuşüzümü
Hamur için:
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı krema
1 kahve fincanı pudraşekeri
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
Üzerine:
Pudraşekeri
Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyun ve çekirdek yataklarını elmanın şeklini bozmadan elma oyacağı ile çıkarın. Elmaları hafif tarçına bulayın. İç malzeme için ceviz, pudraşekeri, eritilip, soğutulmuş tereyağı, yumurta akı ve kuşüzümünü bir kapta karıştırın. Elmaların çekirdek kısmına bu karışımı paylaştırın. Hamur için tereyağı, krema, pudraşekeri, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru yarım cm kalınlığında merdane ile açın ve bir parmak uzunluğunda şeritler halinde kesin. Arzu ettiğiniz şekilde elmaların üzerini bu şeritlerle kaplayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine pudraşekeri serperek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler