Tatlıdan tuzluya; Güllaç
ETLİ GÜLLAÇ DÜRÜM(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet güllaç yaprağı
500 gram yağsız kuşbaşı et
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1’er adet kırmızı ve çarliston biber
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber, pulbiber
Hazırlanışı:
Güllaç yapraklarını ılık su ile ıslatın ve yumuşaması için bir kenarda bekletin. Diğer taraftan eti kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağını bir tencereye alın ve halka doğranmış biberleri ilave ederek hafifçe soteleyin. Üzerine piyazlık doğranmış soğanı ekleyip birkaç kez çevirin. Et, kekik, tuz ve pulbiberi de kattıktan sonra tüm malzemeyi şöyle bir karıştırın. Yumuşayan güllaç yapraklarını üst üste koyun ve ortadan ikiye kesin. Bir kenarına etli harçtan koyun ve kenarlarını kapatarak rulo şeklinde sarın. Diğer güllaçları da aynı şekilde hazırlayın ve servis yapın.
Tatlıda tuzluya; Güllaç
KIZARMIŞ GÜLLAÇ(10 Kişilik)
Malzemeler:
10 adet güllaç yaprağı
1 su bardağı gül suyu
1 su bardağı su
İki buçuk su bardağı ince çekilmiş fındık
3 adet yumurta
150 gram tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
Süslemek için:
3-4 adet incir
Hazırlanışı:
Gül suyunu geniş bir kaba alıp suyla karıştırın. Güllaç yapraklarını bu karışımla ıslatın. İçlerine biraz fındık koyup rulo yapın. Yumurtaları geniş bir kapta çırpın. Güllaçları yumurtaya buladıktan sonra kenara alın. Tereyağı kızdırıp güllaçları kızartın. Süt ve tozşekeri birlikte kaynatın. Biraz ılınınca kızarttığınız güllaçları bu şuruba atın. Islanınca şuruptan alın incir dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAY