Kabaklı Bruschetta

Kabaklı Bruschetta

Pratik hazırlanışıyla ekmek üstü tariflerimizden kabaklı bruschetta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ekmek dilimlerini fırın tepsisine yerleştirin ve her iki tarafını da hafifçe zeytinyağı ile fırçalayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika pişirin.
  • 2
    Halka dilimlenmiş kabakları bir kapta 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 adet ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Izgara tavasında veya
    normal tavada kabakları her iki tarafı da hafifçe kızarana kadar pişirin.
  • 3
    Fırından çıkardığınız ekmek dilimlerinin üzerine kalan 1 adet sarımsağı iyice sürün. Pişmiş kabak dilimlerini yerleştirin. Üzerine beyaz peynir veya ricotta ekleyin. Taze roka ve isterseniz fesleğen veya nane yapraklarıyla süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...