Tropik iklimden sofralara
Çikolatalı ve Hindistancevizli Kurabiye Tarifi ( 6 Kişilik )
Üç buçuk su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı hindistancevizi
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
2 çorba kaşığı kakao
Sosu için:
2 çay bardağı çiğ krema
2 paket 80 gramlık rendelenmiş bitter çikolata
Süslemek için:
Yeterince vişne reçeli tanesi
UN, tereyağı veya margarini bir kaba alıp özleşene kadar yoğurun. Kalan malzemeyi de en son kakao olacak şekilde üzerine ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekillendirerek yuvarlak kurabiyeler hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra her kurabiyenin tam ortasına parmağınızla bastırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için, kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun. Kısık ateşte kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Rendelenmiş çikolatanın üzerine döküp karıştırın. Kurabiyeleri servis tabağına alın. Ortalarındaki boşluklara birer vişne reçeli tanesi koyun. Erittiğiniz çikolatayı kurabiyelerin üzerine gezdirip çikolatalı sahleple birlikte servis yapın.
Tropik iklimden sofralara
Hindistancevizli Puding Tarifi (3 kişilik)
1 su bardağı süt
1 su bardağı hindistancevizi sütü
3 çorba kaşığı rendelenmiş taze hindistancevizi
5 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Süslemek için: Hindistancevizi
Sütü, hindistancevizi sütü ve rendelenmiş taze hindistancevizi ile birlikte bir tencereye alıp, karıştırın. Kaynadıktan sonra, soğumaya bırakın ve süzün. Bir kasede 2 adet yumurta, 3 adet yumurtanın sarısı ve tozşekeri çırpın. Vanilyayı ilave edin ve karışımı süte ekleyip, iyice karıştırın. 4 adet metal kaseyi yağlayıp, bir miktar tozşeker serpin. Hindistancevizli karışımı kaselere pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, benmari usulü 25 dakika pişirin. Pişme süresi sonunda kaseleri benmari usulü pişirdiğiniz kalıplardan çıkarıp, soğumaya bırakın. Servis tabaklarına ters çevirip çıkarın ve üzerlerini hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın.
Tropik iklimden sofralara
Tarçınlı ve Hindistancevizli Sütlü Parfe Tarifi
Kek için: 2 çorba kaşığı çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
Parfe için: 2 çorba kaşığı hindistancevizi sütü
1 çay bardağı krema
1 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam toz tarçın
KEKİN yapımı için çikolatayı ve tereyağını eritip vakit kaybetmeden tozşekeri, yumurtayı ve unu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlayıp unladığınız bir kaba alın. 250 derecede 12-15 dakika pişirin. Parfenin yapımı için hindistancevizi sütünü, kremayı ve tozşekeri karıştırarak kabartın. Bal ve toz tarçını da ilave edin. Yumurtanın akı ile sarısını ayrı ayrı çırpın. Çırptığınız yumurtaları karışıma ekledikten sonra derin dondurucuda en az 3 saat dinlendirin. Hazırladığınız parfeyi fırından yeni çıkmış kek ile beraber servis yapın.
Tropik iklimden sofralara
Hindistancevizli ve Meyveli Kokteyl Tarifi (4 kişilik)
1 su bardağı hindistancevizi suyu
1 çay bardağı ahududu
1 çay bardağı çilek
2 dilim karpuz
1 dilim kavun
Süslemek için: Nane yaprağı
HİNDİSTANCEVİZİ suyu, ahududu ve çileği blendere alın. Çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş karpuz ile kavunu da ekleyin. Tüm malzemeyi blenderden geçirin. Bir sürahiye alın ve buzdolabında 1 saat bekletin. Bardaklara paylaştırıp, naneyle birlikte soğuk olarak servis yapın.
Tropik iklimden sofralara
Hindistancevizli Pasta Tarifi (8 kişilik)
Krema için:
1 çay bardağı hindistancevizi
5 çorba kaşığı tozşeker
Üç buçuk su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
2 adet şeftali
Keki ıslatmak için:
1 su bardağı tozşekerli su
Üzerine:
1 çay bardağı hindistancevizi
2 su bardağı kiraz, nane yaprağı
KREMA için derin bir tencerede iki buçuk su bardağı süt ve tozşekeri çırpın. Hindistancevizi, un ve mısır nişastasını ilave edip, çırpmaya devam edin. Koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta krem şanti ile kalan soğuk sütü çırpın. Kıvam alması için buzdolabında yarım saat bekletin. Krem şantinin yarısını hazırladığınız krema ile karıştırın. Hazır pandispanyanın her iki katını da tozşekerli su ile ıslatın. Birinci katın üzerine kremanın yarısını sürün. Üzerine kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş şeftaliyi dizin. Diğer pandispanya katını üzerine kapatın. Kalan krema ile her tarafını kaplayın. Bir kenara ayırdığınız krem şantiyi kremanın üzerine sürün. En üste hindistancevizi serpin. Kiraz ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın
Tropik iklimden sofralara
Hindistancevizli ve Dondurmalı Mereng Tarifi (4 kişilik)
4 çorba kaşığı hindistancevizi
4 adet yumurtanın akı
Bir tutam tuz
1 çay bardağı pudraşekeri
2 adet çikolatalı gofret
150 gram kaymaklı dondurma
ÖNCELİKLE yumurta aklarını derin bir kapta bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene kadar çırpın. Pudraşekeri ilave ederek çırpmaya devam edin. Hindistancevizi ekleyip, sertleşinceye kadar çırpın. Karışımı sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde sıkın. Oda sıcaklığında 1 saat bekletip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırını kapatıp içinde 10 dakika daha bekletin. Fırından alıp, soğutun. Bir kapta çikolatalı gofretleri ufalayın. Soğuyan bezeleri de ufalayıp katın. Dondurmayı da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Küçük kalıplara ya da yuvarlak bir kaba boşaltın. Buzlukta soğuttuktan sonra bir tabağa ters çevirip çıkarın ve bekletmeden servis yapı
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar