Tropik iklimden sofralara
Çikolatalı ve Hindistancevizli Kurabiye Tarifi ( 6 Kişilik )
Üç buçuk su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı hindistancevizi
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
2 çorba kaşığı kakao
Sosu için:
2 çay bardağı çiğ krema
2 paket 80 gramlık rendelenmiş bitter çikolata
Süslemek için:
Yeterince vişne reçeli tanesi
UN, tereyağı veya margarini bir kaba alıp özleşene kadar yoğurun. Kalan malzemeyi de en son kakao olacak şekilde üzerine ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle şekillendirerek yuvarlak kurabiyeler hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra her kurabiyenin tam ortasına parmağınızla bastırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için, kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun. Kısık ateşte kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Rendelenmiş çikolatanın üzerine döküp karıştırın. Kurabiyeleri servis tabağına alın. Ortalarındaki boşluklara birer vişne reçeli tanesi koyun. Erittiğiniz çikolatayı kurabiyelerin üzerine gezdirip çikolatalı sahleple birlikte servis yapın.
Tropik iklimden sofralara
Hindistancevizli ve Dondurmalı Mereng Tarifi (4 kişilik)
4 çorba kaşığı hindistancevizi
4 adet yumurtanın akı
Bir tutam tuz
1 çay bardağı pudraşekeri
2 adet çikolatalı gofret
150 gram kaymaklı dondurma
ÖNCELİKLE yumurta aklarını derin bir kapta bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene kadar çırpın. Pudraşekeri ilave ederek çırpmaya devam edin. Hindistancevizi ekleyip, sertleşinceye kadar çırpın. Karışımı sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 parmak uzunluğunda şeritler halinde sıkın. Oda sıcaklığında 1 saat bekletip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırını kapatıp içinde 10 dakika daha bekletin. Fırından alıp, soğutun. Bir kapta çikolatalı gofretleri ufalayın. Soğuyan bezeleri de ufalayıp katın. Dondurmayı da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Küçük kalıplara ya da yuvarlak bir kaba boşaltın. Buzlukta soğuttuktan sonra bir tabağa ters çevirip çıkarın ve bekletmeden servis yapı
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar