Yaz misafirlerine
ORMAN MEYVELİ TURTA(8 Kişilik)
Malzemeler:
Hamuru için: İki buçuk su bardağı un
200 gram tereyağı
Yarım su bardağı tozşeker
Bir tutam tuz
İçi için: 600 gram dondurulmuş karışık
orman meyvesi (böğürtlen, frenk üzümü, yaban mersini, çilek)
10 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alarak elinizle iyice yoğurun. Hamurun 2/3'lük kısmını alıp merdane ile kalıbınızın kenarlarını da örtebilecek büyüklükte açın. Sonra yağlanmış turta kalıbına alıp, elinizle düzeltin. İç malzemenin meyvelerini kullanmadan 15 dakika önce geniş bir kaba alıp çözülmeleri bekleyin. Daha sonra fazla sularını akıtıp üzerine tozşeker, tereyağı ve buğday nişastasını ekleyip harmanlayın. Karışımı tuta kabına boşaltın. Kalan hamur parçasını da kalıbı büyüklüğü kadar açın. Sonra bir kurabiye kalıbı ile hamurdan 4 parça kesip çıkarın. Hamuru tartın üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürüp 45 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Yaz misafirlerine
YEŞİL PÜRELİ SOMON(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 dilim somon
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
Püre için: 2 adet patates
4 çiçek brokoli
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 dal maydanoz
1 dal fesleğen, tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Yapılışı:
Patates ve brokolileri ayrı ayrı haşlayıp geniş bir kaba alın. Tereyağı ve sütü bir kaba alıp ısıtın. Daha sonra patateslerin bulunduğu kaba ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz, fesleğen, tuz ve karabiber ekleyip hep birlikte blenderden geçirin. Somonlar için; yumurtayı çırpıp tuz ve toz kırmızıbiber ilave edin. Una da karabiber ve tuz ekleyin. Somon dilimlerini önce una bulayın. Daha sonra yumurtaya ve yeniden una bulayıp sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Yeşil püreyi servis tabağına alıp somonla birlikte servis yapın.
Yaz misafirlerine
KARAMELLİ ELMA ŞEKERİ(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet yeşil elma
2 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı su, 6 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı esmerşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri için: Yarım su bardağı
kıyılmış badem şekeri
Yapılışı:
Tozşeker, su, süt ve tereyağını yapışmaz yüzeyli derin bir tavaya alıp ocağa oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Üzerinde köpükler oluştuğunda esmerşeker ve limonu ilave edin. Karışım açık karamel rengini alınca tavayı ocaktan almadan elmaları karamele bulayın. Üzerlerine kıyılmış badem şekeri serpin. Nane yaprakları ile süslenmiş çöp şişlere batırarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler