Frambuaz Soslu Muhallebi
Frambuaz soslu muhallebi tarifi ile masalarınızı süsleyeceksiniz. Frambuaz soslu muhallebi nasıl yapılır sorusuna sizin için yanıtladık.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye süt, pirinç unu ve toz şeker koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
-
2
Koyulaşmaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
-
3
Sos için orta boy bir tencereye frambuaz, toz şeker ve 3/4 su bardağı suyu koyup orta ateşte karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin.
-
4
Ayrı bir kapta mısır nişastasını 2 yemek kaşığı suda açın ve frambuaza ilave ederek 2-3 dakika daha pişirin.
-
5
Küçük bardaklara ilk olarak frambuaz sosu, sonra muhallebiyi ve son olarak tekrar frambuaz sosu koyarak buzdolabında bekletin.
-
6
Soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL