Yaz misafirlerine

ORMAN MEYVELİ TURTA(8 Kişilik)

Malzemeler:

Hamuru için: İki buçuk su bardağı un 

200 gram tereyağı 

Yarım su bardağı tozşeker 

Bir tutam tuz 

 

İçi için: 600 gram dondurulmuş karışık 

orman meyvesi (böğürtlen, frenk üzümü, yaban mersini, çilek) 

10 çorba kaşığı tozşeker 

2 çorba kaşığı buğday nişastası

1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Hamur malzemelerini geniş bir kaba alarak elinizle iyice yoğurun. Hamurun 2/3'lük kısmını alıp merdane ile kalıbınızın kenarlarını da örtebilecek büyüklükte açın. Sonra yağlanmış turta kalıbına alıp, elinizle düzeltin. İç malzemenin meyvelerini kullanmadan 15 dakika önce geniş bir kaba alıp çözülmeleri bekleyin. Daha sonra fazla sularını akıtıp üzerine tozşeker, tereyağı ve buğday nişastasını ekleyip harmanlayın. Karışımı tuta kabına boşaltın. Kalan hamur parçasını da kalıbı büyüklüğü kadar açın. Sonra bir kurabiye kalıbı ile hamurdan 4 parça kesip çıkarın. Hamuru tartın üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürüp 45 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...