Fırında Taze Patatesli Pirzola
Taze patates ve pirzola uyumu, fırında muhteşem tat...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı ve ayçiçek yağı bir tavaya alıp, pirzolaları önlü arkalı kızartarak tavadan çıkarın.
-
2
Taze patatesleri yıkayıp kabuklu olarak aynı tavaya alın. Üzerine sarımsak ve iri doğranmış soğan ekleyip birlikte soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
-
3
Daha sonra geniş bir fırın kabına aktarın. Üzerine pirzola ve kuşbaşı doğranmış biberleri ekleyin. Salçayı sıcak suyla açıp yemeğin üzerine gezdirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
-
4
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler yumuşayana dek pişirin.Folyoyu alıp 5 dakika daha pişirin. Kekikle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL