Yemeklerde soya sosu etkisi
Soya Soslu Tavuk Tarifi (4 kişilik)
2 adet tavuk göğsü
3 adet havuç
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarmısak
Yarım çay bardağı soya sosu
1 adet kesmeşeker
Tuz, karabiber
SIVIYAĞDA, jülyen biçiminde doğranmış havuçları soteleyin. Soya sosuna buladığınız kuşbaşıı tavuklarıda tavaya atın.şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Tavukların pişmesine yakın sarmısakları ekleyip, bir-iki karıştırarak servis yapın.
Yemeklerde soya sosu etkisi
Soya Soslu Kalamar Tarifi (5 kişilik)
1 kg kalamar
3 adet orta boy soğan
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3 diş sarmısak
5 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı nane, karabiber
KALAMARI temizleyip ince ince dilimleyin. Sızma zeytinyağını ve kalamarları bir tavaya alın. Sarmısakları ekleyip 15-20 dakika kavurun. Soğanları ince halkalar halinde doğrayıp kalamarlara ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Soya sosunu ekleyip soğanlar karamelize olana kadar kavurmaya devam edin. Baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Aşçının notu: Aşçının notu: Yemekte soya sosu kullanıldığı için ayrıca tuza gerek yoktur.
Yemeklerde soya sosu etkisi
Soya Soslu Noodle Tarifi (6 kişilik)
6 çorba kaşığı soya sosu
1 paket (350 gram) noodle
Yeteri kadar su
2 adet küçük boy kabak
3 adet küçük boy havuç
8-10 adet mantar
Yarım demet taze soğan
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
GENİŞ bir tencerede su kaynatın. Üzerine noodle ekleyin ve 5 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Kabak, havuç, mantar ve taze soğanı arzunuza göre çok büyük olmayacak şekilde doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alıp üzerine havucu ilave edin. Bir-ikidakika sonra sırasıyla, kabak, mantar ve taze soğanı ekleyin. Biber salçasını da ilave edin ve birkaç dakika soteteleyin. Noodle ve soya sosunu tavaya katın. Karıştırarak yüksek ateşte bir-iki dakika daha soteledikten sonra servis yapın.
Aşçının notu: Uzakdoğu mutfaklarında kullanılan bir tür erişte olan noodle büyük marketlerde bulabilirsiniz.
Yemeklerde soya sosu etkisi
Soya Soslu Tavuk Tarifi (1 kişilik)
1 adet piliç göğsü
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı küçük doğranmış mantar
2 çorba kaşığı soya sosu
Tavuk etini küçük doğrayın. Vok tavaya yağı koyup, tavukları 3-4 dakika yüksek ateşte çevirin. Üzerine mantarları ekleyip, 2 dakika sonra soya sosu katın. Karıştırıp, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler