Tavuklu Börek
Hem ana yemek hem de atıştırma yerine geçecek doyurucu bir börek. İşte tavuklu börek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Harç için bir kaseye aldığınız tavuk göğsünü Arnica Diva el blender seti ve narenciye sıkacağının mikser'i ile didikleyin.
-
2
Biberleri, sarımsağı, zeytinyağını, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Kenara alın. Yufkaların her birini 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin.
-
3
2 adet üçgen yufkayı düz bir zemine ve üst üste yerleştirin. Üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirin. Uzun tarafına 1 yemek kaşığı tepeleme harçtan koyun.
-
4
Yufkaları önce yanlardan içe doğru kapatın sonra ileriye doğru rulo şeklinde sarın. Kalan yufka ve harcı aynı şekilde hazırlayın. Börekleri Arnica GH22240 sıcak hava fritözünün haznesine yerleştirin.
-
5
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derecede 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
SOFRA'NIN NOTU: Börek miktarı fazla olduğu için iki defada Arnica GH22240 sıcak hava fritözünün haznesinde pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri