Özel Dosya: Pilavlar
"ETLİ PİLAVLAR" İÇİN TIKLAYIN!
"MEYVELİ YA DA SEBZELİ PİLAV" TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN!
"EN LEZİZ BULGUR PİLAVLARI" İÇİN TIKLAYIN!
PİLAV PİŞİRİRKEN BUNLARA DİKKAT!
* Pilavınızı bir öğünlük hazırlayın. Çünkü ısıtıldığında lezzeti değişir.
* Isıtmak zorunda kaldığınız pilavın üzerine biraz sıcak su eklerseniz pirinçler kurumadan ısınırlar. Ya da tencerenizi yanan ocağa oturttuğunuz içi su dolu daha büyük bir tencerenin içine koyup suyun sıcaklığı ile ısıtabilirsiniz.
* Besin değerinin kaybolmaması için haşladıktan sonra pirinci yıkamayın.
* Pilavınızın bembeyaz olmasını isterseniz pişerken içine birkaç damla limon suyu ekleyin.
* Sade pilav hazırlayıp üzerine istediğiniz malzemelerden harç hazırlayarak kendi pilavınızı yaratabilirsiniz.
* Pilav pişirirken ısıyı yüksekten başlayıp piştikçe kademeli olarak düşürürseniz pilavınız kıvamlı ve lezzetli olur.
* Pilavın suyunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak pişirin.
* Pişerken pilavı karıştırmak pirinçlerdeki nişastayı açığa çıkaracağından tanelerin birbirine yapışmasına neden olur. Bu nedenle suyunu ekledikten sonra pilavınızı karıştırmayın.
* Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine kağıt bir havlu koyup kapağı kapalı olarak en az 5-10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın. Kağıt havlu buharı çekeceğinden tanelerin birbirine yapışmasını önler.
PİLAV YAPIM TEKNİKLERİ
Kavurma tekniği ile pilav yapımı:
Pirinçler yıkanıp arzuya göre sıcak suda bekletilir ya da doğrudan kızgın yağda renkleri beyazlaşana kadar karıştırılarak kavrulur. Üzerine kaynar su eklenerek pilav pişirilir.
Salma tekniği ile pilav yapımı:
Yağ eritilir ve üzerine ölçülü su ve tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. Bir taşım kaynayınca üzerine yıkanmış ve süzülmüş pirinç ilave edilir. Suyunu çekene kadar pişirilir.
Süzme tekniği ile pilav yapımı:
Pirincin kaldıracağı ölçüden daha fazla su tuzla birlikte tencereye konarak kaynatılır. Yıkanıp süzülmüş pirinç, suya eklenir ve haşlanır. Daha sonra makarna süzer gibi süzülür. Tereyağı eritilir ve haşlanmış pirinçler üzerine eklenerek tereyağı pirinçlere yedirilir. 3-4 dakika pişirilip ocaktan alınır. Bu teknikle yapılan pilav daha çok rejim yapanlar ve hazım zorluğu çekenlere uygundur.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri