Kurban etinin saklanması

Kurban Bayramı'nda pek çok evden nefis et yemekleri kokuları yükselirken, tatlı bir telaş da yaşanır. Etlerin uygun şekilde parçalara ayrılması kadar, saklama koşulları da önem taşır. Hem sağlık hem de lezzet açısından, derlediğimiz püf noktalarına göz atmanızı öneriyoruz…

* Yeni kesilmiş taze eti iri parçalara ayırdıktan sonra, sıcaklığını yitirmesi için 3-4 saat dışarıda bekletmek gerekir. Daha sonra kullanım amacınıza göre parçalara bölüp, buzdolabı poşetlerine koyabilir ya da yağlı kağıda sarabilirsiniz.

* Bu şekilde 3-4 saat dışarıda beklettiğiniz kurban etini, en az 24 saat buzdolabında beklettikten sonra tüketirseniz lezzetinin arttığını ve daha rahat piştiğini göreceksiniz.

* Kurban etini dondurucuya koymayacaksanız, buzdolabının diğerlerine göre daha soğuk olan alt rafında, kapalı kaplarda veya yağlı kağıda sarılı olarak saklamalı, 2-3 gün içinde de tüketmelisiniz.

* Donmuş etler derin dondurucuda 6 aya kadar saklanabilir.

* Sakatatlar, kurban kesildikten sonra aynı gün içinde, eğer buzdolabına konulmuşsa 1-2 gün içinde tüketilmeli. Derin dondurucuda ise 1-2 aya kadar kalabilir.

* Etler derin dondurucuda uzun süre bekletilecekse, kıyma yapılmadan parça halinde saklanmalı. Eğer kıyma yapılmışsa, çok iyi şekilde ambalajlanması ve 6-8 hafta içinde tüketilmesi gerekir. Buzdolabı içinde saklanıyorsa 1-2 gün içinde kullanılmalı.

* Derin dondurucuda muhafaza edilecek etlerin 1-2 öğünlük yemekte kullanılacak büyüklükte paketlenmesi gerekir. Buzdolabı torbalarının içinde mümkün olduğunca az hava olmalı ve ağzı kapalı olarak dondurulmalı.

* Dondurulan eti, buzu çözülene kadar buzdolabının alt raflarında bekletmek gerekir. Aksi takdirde bakteri üreyebilir.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...