Ruhun Gıdası Kitaplar
Yöneticilerinin mutfak kültürü ekseninde ülkelerin tarihi, kültürel, sosyolojik, sanatsal, antropolojik ve ekolojik özellikleri üzerine uzun yıllardır oluşturduğu birikimi bundan böyle başkaların da iletmek ve aynı amacı paylaşanları bir araya getirmek isteğinden doğmuş olan Ruhun Gıdası Kitaplar, yemek başta olmak üzere insan yaşamına zenginlik katan tüm kültür öğelerinin incelenip çoğalmasına ve bu zenginliğin verdiği keyfin her yaştan ve her coğrafyadan insanlar tarafından paylaşılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor ve bu amaçla özellikle Akdeniz coğrafyasının temel kültür özelliklerini aktaran ve insan ruhuna gıda olabilen konularda yayınlar yapmayı planlıyor.
Kimi zaman yiyecek-içecekler üzerine bir sohbet yazıları kitabı, kimi zaman alanındaki bir antropolojik incelemenin sonuçları, kimi zaman da işini iyi bilen aşçılardan yemek tarifleriyle karşınıza çıkacak olan Ruhun Gıdası Kitaplar, ayrıca doğru beslenmeye en fazla ihtiyacı olan ruhların, yani çocuk ruhlarının da gıdası olmayı da umut ediyor ve bu nedenle, yemekle ilgili her yaştan çocukları ilgilendirecek konuları o çocukların ilgisini çekip dikkatini elde tutacak şekilde hazırlanmış kitaplar haline getirmeyi de hedefliyor.
İnsan ruhunu besleyen kitaplar olma iddiası taşıyan bu kitapların hepsi, konunun uzmanları tarafından yazılmış, tecrübeli editörler tarafından değerlendirilmiş ve bu alanda yirmi yıla yakın süredir çalışmalar yürüten, Uluslararası Zeytinyağı Konseyi ve Akdeniz Mutfakları Konservatuarı ve T.C. Kültür ve Turizm ve T.C. Dışişleri Bakanlıkları adına başta Türkiye olmak üzere, ABD, Arjantin, Avustralya, Fransa, İspanya, İtalya, Tunus, Japonya ve Yunanistan'da kapsamlı çalışmalar ve etkinlikler planlamış ve gerçekleştirmiş olan yemek kültürü araştırmacısı ve gıda iletişimi uzmanı Güzin Yalın'ın denetiminde yayına hazırlanmış olacak. Yayın politikasını "az ve öz" anlayışı üzerine kuran Ruhun Gıdası Kitaplar, yalnızca bu anlayışı yansıtan yayınlar yapacak ve hazırladığı kitapların aynı zamanda hem kaliteli hem de keyifli olmasına özen gösterecek.
Daha önce yayınlamış olduğu ve Doğu Akdeniz yemek kültürünün önemli boyutlarının ve klasik yemek tariflerinin aktarıldığı "Bir Denizin Çevresinden Benzer Sofralar" adlı kitaba kısa sürede yemekle ilgili her şeyin anlatıp paylaşma isteğiyle yazılmış olan "Mutfaktan, Tabaktan, Sokaktan" adlı yeme-içme sohbetleri kitabını ve Kaz Dağları'nın ilginç ve seçkin mekanı Zeytinbağı'nın mutfağından şef Erhan Şeker'in özgün tarifleriyle yörenin geleneksel lezzetlerini harmanlayan "Kaz Dağlarından Bir Lezzet Öyküsü" kitabını da ekleyen Ruhun Gıdası Kitaplar, yayın politikası doğrultusunda, önümüzdeki günlerde okuyucularla buluşacak bir dizi kitabın hazırlığını sürdürüyor
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri