Vegan Üründe Çeşitlilik Metro Türkiye’de
1 Kasım 2022 –Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek için sürdürülebilir kaynaklar, doğaya ve çevreye saygılı, bilinçli tüketim şekilleri her geçen gün daha da önem kazanıyor. Tüketicilerin artık sadece kendi hayatlarını değil tüm ekosistemi de koruma yönündeki farkındalıkları ile birlikte 'Sürdürülebilir Beslenme' kavramı ortaya çıkıyor. 30 yılı aşkın süredir tüm faaliyetlerinin merkezine sürdürülebilirliği koyan Metro Türkiye, alternatif protein kaynaklarını çeşitlendirerek sorumlu üretim ve tüketimi teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda vegan ve bitki bazlı beslenenlerin her ihtiyacını uçtan uca karşılayan ve her geçen gün ürün çeşitliliğini genişletmeye devam eden Metro Türkiye, sadece evdeki mutfaklarda vegan ürün tüketimini desteklemekle kalmıyor profesyonel mutfaklarda ve restoran menülerinde vegan reçetelerin daha fazla yer alması için de çalışıyor. Bu kapsamda Metro Türkiye sektörün önde gelen isimleri ile Feriye'de düzenlediği 1 Kasım Dünya Vegan Günü Buluşması'nda bir araya geldi.
Nevşin Mengü moderatörlüğünde gerçekleşen "Vegan Yaşam ve Gastronomi" adlı panelde, Dr. Suat Erus, Dyt. Kevser Başkara, Bi Nevi Deli kurucularından Belkıs Boyacıgiller ve Yemek Kültürü Yazarı Nazlı Pişkin vegan beslenmeyi her açıdan değerlendirdi. Etkinlik kapsamında Türkiye'nin ilk gastronomi keşif platformu olan Gastronometro'nun şefleri ile özel bir vegan menü atölyesi de gerçekleştirdi. Katılımcılar hem atölyede hazırlanan menüyü hem de Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içeceklerden Metro Chef makarna çeşitlerine, Metro Chef lahmacun, içli köfte gibi Türk mutfağının vazgeçilmezi olan ürünlerin vegan versiyonlarından sektör profesyonellerinin tercih ettiği Metro Chef Agar Agar, Hurma Dolgusu, Kestane Püresi gibi ürünlere kadar birçok Metro markalı vegan ürünü deneme fırsatı buldu.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri