Lokanta Feriye’den Ramazan Ayına Özel İftar Menüsü
Lokasyonu, yerel lezzetleri öne çıkararak hazırladığı mevsimsel lezzetli menüleri ve gastronomi alanında 25 yılı aşkın tecrübesi ile misafirlerine unutulmaz deneyimler yaşatan Lokanta Feriye; ramazan ayına özel olarak hazırladığı iftar menüsünü misafirleriyle buluşturuyor. Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Guide İstanbul'da tavsiye edilen restoranlar arasına giren Lokanta Feriye, tescilli uzmanlığıyla hazırladığı özel lezzetlerini iftar sofralarına taşıyor.
Şef Birkan Erköylü'nün özgün yorumuyla, yerel ve mevsimsel ürünler kullanılarak hazırlanan ramazan menüsü; iftariyelik, zeytinyağlılar, şerbetler, çorbalar, ara sıcaklar, ana yemekler ve tatlılardan oluşuyor. İftariyelikler ve zeytinyağlılarda; hurma, pastırma, Ezine peyniri, eski kaşar, İzmir tulum, sele ve halhalı zeytin, bal, kaymak, çilek reçeli, tahin, pekmez, kokteyl domates, Çengelköy salatalık, vişneli lorlu semizotlu salata, günün zeytinyağlısı veya mezesi gibi lezzetler yer alırken, menüde şerbet olarak Feriye'nin geleneksel Ramazan Şerbeti sunuluyor. Mevsimin en taze ürünleri kullanılarak hazırlanan çorba alternatiflerinden; Zerdeçallı Mercimek Çorbası, Kuzu Gerdan Çorbası ve Bol Otlu Taze Bakla Çorbası iftar sofralarına sıcak bir başlangıç yaptırıyor.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri