Evin Havasını Temizleyen Bitkiler

ALOE VERA
Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış bir bitkidir. Uzun yapraklı ve dikenli bir yapıya sahip aloe vera bitkisi üç ana bölümden oluşur: yeşil kabuk bölümü ve yapışkan sarı sıvı ve jel. Sert ve etli bir yapıya sahip yapraklarının kendine has, acımsı bir öz suyu bulunur. Evde yetişmesi uygun bir bitkidir.
DAĞ PALMİYESİ
Dağ palmiyesi zorlu şartlara dayanıklı bir bitkidir. Düşük ışık ve nem seviyesi düşük ortamda hemen direnç kaybetmese de bu bitkinin bakımı için önemli bir kaç noktaya dikkat etmekte gereklidir.
SALON PALMİYESİ
Diğer palmiye çeşitleri gibi salon palmiyesi de NASA'nın havayı temizleyen bitkiler listesinde yer alıyor.
KURDELE ÇİÇEĞİ
Yetiştirilmesi kolay ve zahmetsiz bir bitki türüdür. Kurdele çiçeği, salon bitkisi olarak da yetiştirilebilen, don görmeyen ılıman bölgeler de istenirse dış mekanda da dikimi yapılabilen ve yaprak güzelliği sayesinde yetiştirilen bir bitki türüdür.
PAŞA KILICI
Karbondioksit seviyesini düşüren bu çiçek; ksilen, benzen, formaldehit, toluen gibi zararlı bileşenleri yükseltir. Kılıç çiçeği; evdeki kötü kokuları alır. Oksijen seviyesini çoğaltan ve karbondioksiti azaltan ve zararlı organik bileşikleri emen kılıç çiçeği, havadan kaynaklı olan alerjileri de önler.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
Bakmadan Geçmeyin

Yiyecekleri Buzdolabına Yerleştirmenin Püf Noktası!
Buzdolabı yiyecekleri taze tutmak için tasarlanmış olsa da doğru yerleştirilmeyen meyve ve sebzeler tam tersi bir etkiye neden olabilir. Hatta çeşitli hatalarımız yüzünden yiyeceklerin bozulmasına yol açarak sağlığımızı da tehdit edebilir. Peki buzdolabı yerleştirirken nelere dikkat etmeliyiz? İşte tüm detaylarıyla haberimizde.
Küçük Ölçekli İşletmelerin Metro Türkiye Desteği ile Yetiştirdiği Alabalıklar Artık Raflarda!
Metro Türkiye’nin sürdürülebilir balıkçılık vizyonu doğrultusunda küçük ölçekli geleneksel aile balıkçılığını desteklemek amacıyla Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği iş birliği ile “Ölçekte Küçük, Değerde Büyük’’ sloganıyla hayata geçirdiği proje kapsamında verilen eğitimler ve teknik desteğin ardından yetiştirilen alabalıklar, raflarda yerini almaya başladı.