ŞÖLEN’DEN “DÜNYA ÇİKOLATA GÜNÜ” KUTLAMASI
Şölen CEO'su Erdoğan Çoban, çikolatanın kültürel, coğrafi fark tanımayan, tüm dünyanın, her yaştan insanın en sevdiği tatlardan biri olduğunu belirterek, "Çikolata her zaman bir tatlıdan çok daha fazlasıdır. Kendimize bir ödül, sevdiklerimize güzel bir ikram, özel günlerde ve kutlamalarda cümlelerimizin yanında güzel bir hediyedir. Öyle ki çikolata sevgisi 7 Temmuz'da bütün dünyada çikolata günü olarak kutlanan bir gün haline geldi. Biz de Şölen olarak bu özel günü sahipleniyoruz" dedi.
Türkiye'de toplam çikolata üretiminin yıllık olarak 237 bin ton olduğunu ifade eden Erdoğan Çoban, Türkiye'de çikolata tüketiminin yılda kişi başı ortalama 2,8 kg olarak gerçekleştiğini söyledi. Şölen'in sahip olduğu yüksek teknolojisi, yüksek gıda güvenliği standartları, yüksek kalitesi ve inovatif ürünleriyle bugün tüm dünya ülkelerine ihracat yapabilir konumda olduğunu ifade eden Çoban, şöyle devam etti: "200 çeşit ürünümüzü 120 ülkede tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Toplam tonajımızın yüzde 70'ini ihracat oluşturuyor. Çikolata denince ilk akla gelen Belçika'ya Türkiye'den yapılan ihracatın yüzde 62'sini Şölen yapıyor. Kakao ülkesi Kolombiya'ya çikolata ihracatının yüzde 65'ini yine biz yapıyoruz."
Erdoğan Çoban, çikolata alırken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını da paylaştı. Gerçek çikolatanın en belirgin özelliklerinden birinin pürüzsüzlüğü olduğunu belirten Erdoğan Çoban şu bilgileri verdi: "Gerçek çikolatanın tadı homojendir, kendine özgü aromasının ağızda uyum içinde dağılması, hızlı erimesi ve yumuşak olması gerekir. Ağızda metal tadı olmamalıdır ve ağız içinde yağlı, yapışkan kalıntı veya tabaka bırakmamalıdır. Tadı acı olan çikolatalar ürünün taze olmadığının işaretidir. İyi bitter çikolata gevrek ve keskin olarak kırılırken, sütlü çikolata ise bükülerek kırılır. Ayrıca çikolata kendine has kakao kokusuna sahip olmalıdır. Tüketicilere en önemli önerim, çikolata alırken bildikleri, tanıdıkları yeri tercih etmeleri olur."
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri