Ev Yapımı Dondurmalar Serinleten Tatlılar
Tüm mevsimlerin gözde lezzeti olmasına karşın özellikle sıcak yaz aylarında dondurma yemenin keyfi bir başka olur. Meyvelisi, kuru yemişlisi, soslusu, ballısı, pekmezlisi, kek parçalısı, çikolatalısı, kakaolusu, yoğurtlusu neredeyse sınırsız malzeme seçeneği olan dondurmanın ve dondurma yöntemiyle yapılan soğuk tatlıların besleyici yanı uzmanlar tarafından da sıklıkla dile getirilir. Tam da havaların iyiden iyiye ısındığı şu günlerde Dergimizin 'Ev Yapımı' serisinde bu kez dondurmalara & serinleten tatlılara yer vermek istedik ve kolları sıvayıp hepsi ev yapımı, hepsi denenmiş nefis yaza özel rengarenk tatlılar, dondurmalar hazırladık… İçinde birbirinden lezzetli 44 tarifin yer aldığı yeni kitabımız raflardaki yerini aldı bile.
Peki sizce nedir dondurmayı cazip kılan, hiç düşündünüz mü? Bir süt ürünü olmasının yanı sıra vanilya, çikolata, taze meyve gibi lezzet skalası yüksek ürünlerle birlikte ve de şeker ilavesiyle pişirilmesi, damakta yumuşaklık hissi yaratan kıvamı olsa gerek. Ev yapımı dondurma ürünlerinin ev dışı üretimi olanlara oranla en büyük artısı doğal malzemelerle yapılması.
Gerçek meyve ve sütün kullanılıyor oluşu, koruyucu ve katkı maddelerinin olmaması ev yapımı dondurmayı sadece serinlik ve damak hoşluğu değil aynı zamanda sağlıklı bir tatlı tüketimi için de tercihi öncelikli hale getiriyor. O halde gelin son derece doğal yöntemlerle yapılmış dondurmalar ve serinleten tatlılar için rehber niteliğindeki kitabınızı başucunuzdan eksik etmeyin. Şimdiden afiyet olsun