Yeni Yılın Şans Çiçeği Kokina
Kokina çiçeği yılbaşı çiçeğidir. Kokina Yunanca bir kelimedir ve anlamı kırmızıdır. Aileye bereket ve şans getirdiğine inanılan kokina çiçeği, bakımı kolay olduğu için herkesin evini şenlendirebilir. Yılın son günlerine yaklaşmışken bu güzel çiçeğin bakımı ve anlamını sizlerle paylaşmak istedik. Tüm detaylarıyla kokina çiçeği haberimizde.

Kokina çiçeği aslında doğal değildir. Bu çiçek iki bitkinin bir araya gelmesi ile ortaya çıkar. Yaprak dökmez ve son derece dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle etrafta çiçek kalıntısı da oluşmaz. Çiçek açma mevsimi Aralık ayındadır ve ardından kırmızı meyveler vermeye başlar. Bu bitki çiçeğinden çok meyvesi ile ünlüdür. Ancak bu meyve zehirli olabilir. Bu nedenle evde evcil hayvan varsa ondan uzak tutmalısınız. Biz bu çiçeği yılbaşında yani Aralık ayında almayı tercih etsek de çiçekleri bir yıl boyunca bozulmaz. Bir rivayete göre kim kokina çiçeğini evine getirir ve bir yıl boyunca solmamasını sağlarsa o aile bir daha ki yıl yeni bir eve sahip olur. Bu rivayetin doğruluğu tartışılabilir elbette. Ancak yine de sadece görüntüsü için bile almaya değer bize kalırsa.
Kokina Çiçeği Bakımı
Eğer evde kokina bakmak istiyorsanız oda sıcaklığını daima korumanız gerekir. Çünkü bu çiçek daha az ya da daha çok sıcak olan bir ortamda ihtiyaçlarını karşılayamaz. Zamanla da solar ve çürür. Kokina çiçeği bakımının ikinci önemli kısmı ise sulamadır. Yaz aylarında iki ve kış aylarında haftada bir kez sulama yapmanız gerekir. Sulama yaparken suyun miktarı da önemlidir. Aşırıya kaçmamaya çalışın. Çok su ile kökleri çürütebilirsiniz. Bir yıl boyunca bu güzel meyveli çiçeği korumak istiyorsanız sulama ve sıcaklığa dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca elle temas etmezseniz daha uzun süre yaşarlar.
Kokina Çiçeği Anlamı
Kırmızı meyvelerin ipler ile bağlanarak oluşması sonrasında ortaya çıkan kokina çiçeğinin şans getirdiğine inanıldığını belirtmiştik. Bu nedenle kokina çiçeği anlamı şans, mutluluk ve berekettir.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
Bakmadan Geçmeyin

Tatlandırıcıları Nasıl Bilirsiniz?
Yediğimiz, içtiğimiz paketli gıdaların etiketlerinde sıklıkla gördüğümüz; aspartam, glikoz, sükroz, fruktoz ve bunun gibi pek çok içeriğini bilmediğimiz sözcükler yer alıyor. Peki bunlar sağlık açısından yararlı mı, zararlı mı hiç düşündünüz mü? O halde gelin etiket hafiyeliği yapalım ve bu çok bilinmeyenli denkleme bir açıklık getirelim!