Misafirleri karşılayan Büyükelçi Dr. Yousaf Junaid, mutfak festivalinin Pakistan ile Türkiye'yi birbirine bağlayan mutfak bağlarını güçlendirmeyi ve Pakistan mutfağının olağanüstü kalitesini ve zengin mirasını Türk kardeşleriyle paylaşarak mutfakta mükemmelliği teşvik etmeyi amaçladığını belirtti.

Festivalde Pakistanlı Şef Ali Hassan ve Türk Şef Yunus Coşkun, Pakistan ve Türk malzemeleri kullanılarak hazırlanan geleneksel ve yenilikçi tarifleri sergiledi. Her iki şef de konuşmalarında mutfak teknikleri ve Pakistan ve Türkiye'nin en beğenilen yemeklerinden bazılarının ardındaki sırlara dair bilgileri paylaştı.

Festivalin öne çıkan özelliği, konukların biryani, tavuk pulao, zarda (tatlı pirinç), kheer (sütlaç), yumurtada kızartılmış pilav, sebzeli pilav, dolma, sarma, içli pilav, etli nohutlu pilav, pirinç salatası ve tavuklu nohutlu pilav dahil olmak üzere Pakistan ve Türkiye'den pirinç bazlı yemeklerden enfes bir seçkiyi tattığı tadım istasyonlarıydı. Pakistan basmati pirincinin kendine özgü uzun taneleri, narin dokusu ve aromatik tadı ile Türk malzemeleri, konuklara eşsiz bir lezzet kaynaşması sundu. Hoş kokulu Pakistan biryanisinden lezzetli Türk pilavına kadar festival, kültürel kaynaşmanın ve gastronomik mükemmelliğin gerçekleştirildiği bir kutlamaydı.