Konuklarını karşılayan Büyükelçi Dr. Yousaf Junaid, Pakistan mangolarının olağanüstü tadını ve egzotikliğini vurgulayarak, meyvelerin kralı statüsünü vurguladı. Büyükelçi, Pakistan'ın dünyanın en büyük 5. mango üreticisi ve 7. en büyük mango ihracatçısı olduğunu belirtti. Pakistan'da Sindhri, Anwar Ratol, Langra, Maldah, Dusehri, Fajri ve diğerleri de dahil olmak üzere 200'den fazla yüksek kaliteli mango çeşidi üretildiğini sözlerine ekledi.

Festivalde konuklara Pakistan'ın en popüler mango çeşidi olan taze kesilmiş Chaunsa ve ağız sulandıran mango bazlı tarifler ikram edildi. Bunlar arasında lezzetli mango smoothieleri, nefis mango pudingi, ferahlatıcı mango suyu, canlandırıcı mango shake'leri, lezzetli dondurma ve Pakistan'dan taze gelen mangolardan yapılan tatlılar yer aldı. Mangonun tatlılığı, mango tavuk körisi, mango salatası, mango turşusu, geleneksel mısır ekmeğiyle ıspanak gibi tuzlu yemeklerle tamamlandı. Lezzetlerin birleşimi, konukları Pakistan mangosuna olan takdirleriyle birlikte büyüledi.

Festivale, Ankara Valisi Vasip Şahin, Pakistan Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Ali Şahin, Milletvekili Burhan Kayatürk, Tarım Eski Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kordiplomatik mensupları, iş adamları, medya mensupları ve TUGİDER (Türkiye Gıda İthalatçıları Derneği), TUROB (Türkiye Otelciler Birliği) temsilcileri ile Migros, Çağdaş, MacroCentre, BİM, A101, Şok gibi perakende zincirlerinin temsilcileri de dahil olmak üzere çok sayıda önde gelen isimler katıldı.