İstanbul’un Tarihi Atmosferinde Lezzet Dolu Bir İftar Yemeği…

Sofra Dergisi ve Pınar iş birliği ile 10 Mart 2025 Pazartesi akşamı İstanbul'un tarihi atmosferi içinde yer alan Abdi Bey Lokantası'nda özel bir iftar daveti gerçekleşti. Gastronomi dünyasından şefler, yazarlar ve yemek kültürüne ilgi duyan sosyal medya içerik üreticileri bu anlamlı gecede bir araya geldi. Davete katılan isimler arasında; Ali Ronay, Ayça Kaya, Ayfer Yavi, Beyza Çevik, Burcu Önal, Canberk Gezer, Çağrı Başkurt, İlknur Şenel, İrem Taşlıyurt, Mehmet Gök, Nazlı Pişkin, Özge Öz, Özge Şahin, Pelin Bozkurt Bilgiç, Selin Kutucular, Semen Öner, Yıldız Öz Samaha ve Yıldız Şahinler yer aldı.
İftar menüsünde yer alan Pınar Lezzetin Âlâsı Yoğurt ve Lezzetin Âlâsı Ayran konuklardan büyük övgü aldı. Davete katılan şefler, yazarlar, influencer'lar; ürünlerin geleneksel lezzetlerinin yemeklerle mükemmel uyum sağladığını belirttiler.
Yoğurdun Türk damak tadına uygun geleneksel tadı, dolgun kıvamı ile sofraya kattığı zenginlikten memnuniyetlerini dile getirirken, ayranın ise yoğun kıvamı ile tam da aranan doğal ve dengeli bir lezzet olduğunu vurguladılar.
Bu özel iftar buluşması, yemek kültürü etrafında şekillenen sohbetler ve Ramazan'ın paylaşım ruhunu vurgulayan anlarla unutulmaz bir geceye dönüştü. Konuklar, geleneksel tatlarla donatılmış sofralarda bir araya gelerek, hem geçmişin izlerini taşıyan lezzetleri deneyimledi hem de Ramazan'ın birlik ve beraberlik duygusunu aynı Sofra etrafında paylaştı.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
Bakmadan Geçmeyin

Sofralarınıza Lezzet Katacak Pek Food’dan Pizza Mistro!
Pek Food’un Pizza Mistro’su, kaliteli dana şarküteri, mozzarella peyniri ve özenle harmanlanmış sebzeleriyle sofralarınızı ziyafete dönüştürmek için hazır. Taş fırın ustalığıyla hazırlanan bu özel pizza, çıtır tabanı ve bol malzemesiyle her lokmada unutulmaz bir lezzet sunuyor.